Ja mājās pamanāt šo kukaini, nekādā gadījumā nesitiet to nost! Lūk, uz ko tas ir spējīgs…

Turklāt garkāju simtkājis mums nevar radīt nekādus draudus. Pateicoties savām trīsdesmit mīkstajām kājiņām, šie kukaiņi ļoti ātri skrien pakaļ medījumam. Līdzko simtkājis notver savu medījumu, tas paralizē to ar indi, kas atrodas viņa zobos. Aizsardzības nolūkos garkāju simtkāji var iekost arī cilvēkam, taču pārsvarā šī kukaiņa inde nespēj nodarīt kaitējumu. Iespējamas blakusparādības var sajust alerģiski cilvēki.

Neskatoties uz to, ka garkāju simtkāji ir cilvēkam nekaitīgi un iznīdē tarakānus, zirnekļus un citus kukaiņus, tā klātbūtne mājās ir nevēlama. No sākuma var parādīties vien pāris šo kukaiņu, taču pēc laika var uzrasties vesela kolonija. Domājams, ka piekritīsiet – tas nav patīkami.

Lai izvairītos no šo kukaiņu klātbūtnes, atliek vien regulāri uzturēt tīru māju. Sekojiet līdzi tam, lai nekur nemētātos cilvēku vai dzīvnieku mati, organiskie atkritumi un putekļi. Tas viss piesaista kukaiņus. Ja gadījumā šie kukaiņi jau paguvuši iemitināties jūsu mājās, iesakām apstrādāt telpas ar kafijas biezumu un krustnagliņu maisījumu – garkāju simtkāji dosies prom paši.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!