Ja jums zvana no nezināma numura un jautā: “Vai tu mani dzirdi?”, tūlīt pat nolieciet klausuli!

Uzmanību! Apgriezienus uzņem jauna krāpniecības shēma pa telefonu!

Policija brīdina visus viedtālruņu īpašniekus par jaunu krāpniecisku shēmu. Tā ir ārkārtīgi vienkārša: jums zvana nepazīstams numurs, bieži krāpnieka kods sakrīt ar jūsu apkārtnes kodu. Viņš jums pajautā: “Vai Tu mani dzirdi?”.Abonents lielākajā daļā gadījumu atbild: “Jā”. Tajā laikā ļaunprātis ieraksta pateikti “jā”, un izmanto to kā balss apstiprinājumu kredītkartei.

Sjūzana Grānta, Amerikas Lietotāju aizsardzības federācijas direktore paziņoja sekojošo: “Jūs pasakāt “jā”, un tādējādi piekrītat vienai vai citai operācijai. Daudzi to uzskata par nepieklājīgu, bet šajā gadījumā vislabākā stratēģija ir vienkārši nolikt klausuli”.

Krāpnieki var izmantot dažādas frāzes, lai tikai izvilinātu no jums tik ļoti vajadzīgo mazo vārdiņu “Jā”. Piemēram, kāds var pajautāt: “Vai mani var labi dzirdēt?” vai arī kaut ko “Vai jūs esat mājas īpašnieks?”. Ja jūs dzirdat nepazīstamu balsi – nepakļaujiet savus bankas kontus briesmām, nolieciet klausuli.

Policija iesaka izvairīties no krāpniekiem un :

  1. Neatbildēt nezināmiem numuriem.
  2. Pa telefonu nesniegt nekādu privātu informāciju.
  3. Neapstiprināt numuru pa telefonu.
  4. Pa telefonu neatbildēt uz jautājumiem.

Ja jums ir piezvanījis aizdomīgs numurs, nolieciet klausuli un nekavējoties sazinieties ar policiju. Ja jūs jau esat saņēmuši līdzīgus zvanus, iesakām pārbaudīt savus bankas kontus.

P.S. Paziņojiet šo svarīgo informāciju arī saviem draugiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru