Izstāde “Mistērija. Rituālā māksla”

GRATA BALVA VIZUĀLAJĀ MĀKSLĀ

Izstāde “Mistērija. Rituālā māksla”

21.06. – 28.08.2018

Ar šo projektu kultūras centrs GrataJJ aizsāk tradīciju, nodibinot balvu vizuālajā mākslā, rosināt māksliniekus piedalīties ikgadējā vasaras izstādē, kurā plaši pārstāvēta visdažādāko virzienu mākslas darbi. Pārsteigums skatītājiem – iespēja vienkopus skatīt iemīļoto mākslinieku darbus.

Tulkojumā no latīņu valodas “grata” nozīmē “vēlamais”, “ar pateicību pieņemamais”.

Kultūras centrs GrataJJ un galerija MuseumLV piedāvā divas balvas – katra 500 eiro apmērā. Vienu laureātu izvēlēsies galerija un balva tiks piešķirta izstādes atklāšanas laikā. Otra – skatītāju simpātiju balva tiks piešķirta 26.jūlijā.

Konkursā bija aicināts pieteikties ikviens mākslinieks un izstādē būs skatāma visdažādāko veidu vizuālās mākslas darbi – glezniecība, grafika, instalācija, keramika, tēlniecība.

Izstādē aplūkojamie darbi līdz skatītāju balsošanas noslēgumam 26.07. un simpātiju balvas piešķiršanai būs anonīmi – katram māksliniekam tiks piešķirts dalībnieka numurs, par kuru publika varēs balsot.

Dažreiz mākslas darba radīšanas process pēc savas formas pārklājas ar rituāla būtību. Citreiz – rituāls un māksla ir viens un tas pats.

Mākslas darba radīšanai var arī nebūt nekā kopēja ar rituālām darbībām, jo tas ir pacietību prasošs, skrupulozs darbs, kā rezultātā mākslinieks atver savu portālu uz līdz šim citiem nepieejamu pasauli.

Izstādes atklāšana iezīmējas ar saulgriežu rituālo laiku – pirms Līgo svētkiem, ko varam uzskatīt par mūsu latvisko mistēriju. Kā mēs skatāmies uz šo seno mantojumu, vadoties no mākslinieka pieredzes?

Projektā piedalās vairāk nekā 70 mākslinieki, piemēram, Agate Apkalne, Andrejs Ameļkovičs, Laima Bikše, Artūrs Bērziņš, Rihards Delvers, Lilija Dinere, Roberts Diners, Laura Feldberga, Ojārs Feldbergs, Agnija Ģērmane, Agija Jansone, Jūlija Jeresjko, Inga Jurova, Matiass Jansons, Daiga Krūze, Roberts Koļcovs, Kristīne Kvitka, Dita Lūse, Anita Meldere, Silvija Meškone, Aleksejs Naumovs, Laura Pīgozne, Anda Poikāne, Ilona Romule, Skuja – Braden, Kalvis Zālītis, Nele Zirnīte un daudzi citi brīnišķīgi mākslinieki.

Adrese:

Galerija MuseumLV

Andreja Pumpura iela 2, LV – 1010

Darba laiks:

P: 11:00 – 19.00

O: 11:00 – 19.00

T: 11:00 – 19.00

C: 11:00 – 19.00

P: 11:00 – 19.00

S: 11:00 – 17.00

Sv. – slēgts

Tālruņa nr.:

+371 670 16 602

+371 254 09 000

E-pasts:

[email protected]

WEB:

www.museumlv.com

https://www.facebook.com/galerijamuseumlv

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru