Investīcijas un to sniegtās iespējas – kādas tās ir?

credly

Izdzirdot vārdu “investīcijas”, uzreiz pārņem sajūta – tas nav priekš manis, tot atļauties var tikai ļoti turīgi cilvēki –, taču tā nebūt nav! Mūsdienās investīciju formas ir tik ļoti dažādojušās, ka investēt iespējams arī cilvēkiem, kuri nav ieguvuši izglītību finanšu jomā un nav ļoti turīgi! Attieksme pret investēšanu ir mainījusies, tāpat kā iespējas šādiem darījumiem. Kas ir investīcijas un kas par tām jāzina? Lasi un uzzini sagatavotajā rakstā!

Investīcijas un to veidi – īss apkopojums

Vienkāršoti sakot, šādus ieguldījumus var iedalīt divos veidos – vienas ir tādas, kuru darbību visu laiku pārvalda pats investors, savukārt par otrām rūpes tiek nodotas kādai iesaistītajai personai – piemēram, bankai vai investīciju fondam.

Investīcijas Latvijā ir visdažādākās, taču nu arvien populārākas kļūst tieši investīcijas internetā – privātpersonu ieguldījumi. Šis salīdzinoši jaunais investīciju veids ietver, piemēram:

  • investīcijas uzņēmējdarbībā. Tas nozīmē, ka investors iegulda naudas līdzekļus biznesu projektos, pēc kuru realizēšanas saņem gūto peļņu. Šādi ieguldījumi kaut kādā šķautnē līdzinās pūļa finansēšanai, taču, atšķirībā no pūļa finansējuma, veicot tiešas investīcijas uzņēmējdarbībā pastāv iespēja saņemt reālu peļņu atkarībā no investētā apjoma. Jāņem vērā, ka tad, ja uzņēmumā tiek investēti nepietiekami naudas apmēri, investori ieguldīto saņems atpakaļ;
  • ieguldījumi aizdevumos. Šādas finanšu investīcijas darbojas sekojoši – investors atpērk daļas no kredītiem un par katru no aizņēmēja veiktajiem maksājumiem saņem peļņu. Investēšana kredītos ir viens no nesenākajiem investīciju veidiem Latvijā. Lai arī šādi investēt var arī uzņēmumi, tas galvenokārt paredzēts tieši privātpersonu ieguldījumiem,
  • ieguldījumi nekustamajā īpašumā. Tieši šīs nefinanšu investīcijas aizvadītajos gados ir bijušas populārākās starp nefinanšu investīciju sektora iespējām. Šādi investējot tiek ieguldīts īpašumu būvniecības vai attīstīšanas procesos, kur pēc tam, pārdodot īpašumu, gūst peļņu. Šādi ieguldījumi jau ilgāku laiku tiek uzskatītii par vienu no stabilākajiem, kā arī ilgtermiņā pelnošākajiem investīciju veidiem.

Tiešās investīcijas patiešām ir ļoti dažādas, tāpēc visas iespējas uzskaitīt būtu ļoti gari. Izvēloties piemērotāko investīciju veidu, der zināt – kur ieguldīt ir visizdevīgāk?

Investē apdomīgi!

Visiem zināms, ka investīciju mērķis ir nopelnīt lielākus naudas līdzekļus nekā sākotnēji ieguldīts. Taču, lai tā notiktu, rūpīgi jāapdomā gan tas, kur labāk investēt, gan tas, kā labāk to veikt. Ņem vērā!

  1. Veido dalītus ieguldījumus, investējot dažādos objektos, piemēram, gan aizdevumos, gan nekustamajos īpašumos.
  2. Noteikti pārbaudi to, kādas ir investīciju atmaksas garantijas, kā arī investora tiesību aizsardzību – tas palīdzēs nepalikt zaudētājos!
  3. Investē ilgtermiņā! Pat ja investīciju veic, piemēram, ātro aizdevumu nozarē, naudu neizņem uzreiz pēc atgūšanas – to pēc atpelnīšanas vari ieguldīt, tādējādi nopelnot ilgtermiņā vēl vairāk!

Salīdzini iespējas, kur iespējams investēt!

Lai ietaupītu savu dārgo laiku, aiztaupot ilgus un nogurdinošus investīciju platformu meklējumus – izmanto salīdzināšanas portālu, kas ļauj ‘ērti un pavisam vienkārši izvēlēties sev piemērotāko investīciju platformu. Kas jādara? Jāveic vien 5 soļi!

  1. Ienāc salīdzināšanas portālā Credly.
  2. Atver sadaļu “Investīcijas”.
  3. Kalkulatorā ievadi vēlamo investīciju ieguldījuma summu.
  4. Tāpat atzīmē arī vēlamo investēšanas termiņu.
  5. Spied “meklēt izdevīgāko”.

Tas arī viss! Šādā veidā vari vien minūtes laikā iepazīties ar dažādām investīciju platformām, apskatot viņu piedāvājumus vienuviet. Noskaidrosi gan minimālo, gan maksimālo investēšanas apmēru, gan procentu likmes un vēl daudz ko citu!

Investīcijas ir labs veids, kā papildināt savu maciņu, taču tas jāveic pārdomāti! Protams, pastāv iespēja arī zaudēt investētos līdzekļus, tāpēc jāizvērtē visi piedāvājumi, lai izvēlētos pašu piemērotāko un drošāko. Ienāc Credly un salīdzini investīciju platformas – tā atradīsi izdevīgākos piedāvājumus vienuviet!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru