Ingvers ir ne vienmēr noderīgs: lūk, kam šī sakne ir kategoriski aizliegta!

Grūtniecēm

Ingvera sastāvā ir viela, kas stimulē muskuļu saraušanos. Šis aspekts ir negatīvs grūtniecēm, kurām var sākties priekšlaicīgas dzemdības. Ārstu padoms: atsakieties no ingvera, it īpaši pēdējos grūtniecības mēnešos. No otras puses, ingvers labi novērš nelabumu, un jūs to varat lietot pirmo grūtniecības mēnešu laikā, bet ar ārsta uzraudzību.

Asins saslimšanu gadījumā

Dažiem cilvēkiem ir problēmas ar asinsriti nenormālas asins konsistences dēļ. Par tāda veida saslimšanu var būt hemofīlija. Sliktas asins recēšanas dēļ pacientam bieži mēdz būt iekšēja un ārēja asiņošana. Ingvers ievērojami stimulē asinsriti, un tā ir laba ziņa diabētiķiem un cilvēkiem ar Reino sindromu, bet pilnīgi nepieļaujama ar hemofīliju slimajiem. Ingvers ietekmē zāļu iedarbību, kas tiek lietotas asins recēšanai. Asins kairinātājs, kas atrodams ingverā, var novest pie nopietnas asiņošanas.

LASI VĒL: Ričarda Šulca rūgtā uzlējuma recepte imunitātes stiprināšanai

Ja jūs lietojat noteiktas zāles

Arteriālās hipertensijas un cukura diabēta gadījumā ingvers ne vienmēr noder. Un tas viss tāpēc, ka sakne nav savienojama ar dažām zālēm. Lielākoties antikoagulantu, insulīna vai beta-blokatoru lietošana var izraisīt blakusefektus, ja tos lieto kopā ar ingveru. Ingvers palielina asins šķidrināšanu un var pretoties vai pastiprināt dažu zāļu ietekmi. Tā kā pirms ingvera lietošanas labāk konsultēties ar ārstu.

Avots: likeni.info

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru