Ikdienas paradumi, kas palīdzēs saglabāt jūsu matu ērkuli kuplu vēl ilgāk

1. Skaties, ko liec mutē

Tavām matu saknēm ir nepieciešamas veselīgās taukskābes, kas tev ir jāuzņem ik dienu (piemēram, rieksti, avokado, olīvas vai olīveļļa). Mēs visi zinām, ka mati ir veidoti arī no aminoskābēm – tāpēc ikdienā neliedz sev olbaltumvielas. Ēd gaļu, zivis, piena produktus, pākšaugus. Izvairies no smēķēšanas – tā sašaurina tavus asinsvadus, bet matu saknes vajag labi apasiņot.

2. Dzer pietiekami daudz ūdens

Ja tava galvas āda būs sausa, tad uz krāšņu matu rotu vari necerēt. Tāpat ūdens veicina vielmaiņu organismā, kas tev ir nepieciešama, lai visas uzņemtās barības vielas varētu pilnvērtīgi nonākt līdz matu saknēm.

3. Dzer vitamīnus

Matu saknēm ir ļoti nepieciešami vitamīni un minerālvielas, bez tiem matu saknītes kļūst vājas un nevar cīnīties pret ārējiem faktoriem. Atceries, ka A,D,E,K vitamīni ir eļļā šķīstošie – kopā ar vitamīniem iedzer, piemēram, zivju eļļu.

Lasi vēl: SUPER RECEPTE – MATI SPĪD UN AUG KĀ TRAKI! Neticams efekts! Meitenes, tas ir īsts atklājums!

4. Izvairies no ciešiem matu skārtojumiem vai ciešām galvassegām

Ja tev ir gari mati, tad matu gumiju nesavelc stingri, tāpat arī ķemmē tos saudzīgi. Par ciešām galvassegām runājot, vistrakākās ir lateksa, silikona vai gumijas peldcepures bez oderes. Labāk izvēlies auduma peldcepuri, ja tev ir īsi mati vai arī, ja tev ir gari mati, tad pērc peldcepuri, kas domāta sievietēm ar gariem matiem (ir pieejamas arī neitrālas krāsas) – tur būs papildu vieta , kur ietīt matus. Pretējā gadījumā tu izrausi matus ar saknītēm, kas visdrīzāk tā arī atpakaļ neizaugs.

5. Lieto alkoholu ar mēru

Alkohols dehidrē organismu, bet šajā gadījumā tu nevari atļauties dehidrēt savu organismu.

dzent

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru