Ievas trifeles: šokolādīgas, maigas, vienkārši kūst mutē!

Pagatavošana:

Sviestu un šokolādi izkausējiet uz lēnas uguns, nemitīgi paralēli maisot. Atdaliet olu baltumu no dzeltenuma. Olu dzeltenumus kārtīgi sajauciet kopā ar cukuru, līdz iegūta putām līdzīga konsistence (putošanas laiks ir piecas minūtes, turklāt laika ievērošana ir ļoti svarīga). Rūpīgi samaisiet uzputotos olu dzeltenumus kopā ar atdzesētu šokolādes masu.

Olu baltumus atsevišķi saputojiet kopā ar citronskābi, līdz iegūta gaisīga masa. Ir svarīgi, lai putas ir mīkstas, citādi tās nesaies vienmērīgi kopā ar olu dzeltenuma masu. Rūpīgi iecilājiet pa karotei uzputoto olu baltumu mīklas šokolādes daļā, ar lāpstiņu maisiet virzienā no lejas uz augšu. Mikseri izmantot nevajadzētu.

Cepamās formas sieniņas un pamatni ieziest ar sviestu un apbērt ar miltiem. Ielejiet formā mīklu, izlīdziniet to. Ja jūsu cepamā forma nav izjaucama, tad to no iekšienes nepieciešams izklāt ar foliju, lai torti varētu vieglāk dabūt ārā.

Cepiet 150 grādu temperatūrā apmēram 35 minūtes, bet maksimums 40 minūtes. Ja cepsiet to daudz ilgāk, mīkla lieki zaudēs mitrumu un pārvērtīsies par visparastāko biskvītu. Pēc norādītā laika mīkla mazliet kratīsies, it īpaši pa vidu, taču tam tā jābūt, jo pēc naktis, kas pavadīta ledusskapī, torte kļūs blīvāka.

Ļaujiet tortei pilnībā atdzist vēl cepamajā formā, tikai pēc tam ņemiet to ārā un lieciet uz nakti ledusskapī. Jums noteikti uzreiz nesanāks sagriezt torti gludās šķēlītēs – labāk sanāks tad, ja nazis būs karsts. Gabaliņus nepieciešams griezt līdz pašai lejai un tā arī nazi ņemt laukā, neceļot to atpakaļ līdz augšai. Šī torte lieliski uzglabājas arī saldētavā.

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru