Ideāla galerta pagatavošanas noslēpumi. Šis ir jāzina katrai saimniecei

☕Tiklīdz uzvārīsies, uzreiz noņemat putas, tad pēc laika atkal noņemat putas.

☕Galertam vajag sutināties uz ļoti lēnas uguns. Nekādā gadījumā nedrīkst vārīties. Vislabāk likt katlu uz dalītāja. Vārām galertu 4-6 stundas.

☕Sāli labāk pievienot nevis vārīšanas sākumā, bet pāris stunda pirms vārīšanās beigām.

☕Tad pievienojam pētersīļa sakni, burkānu, sīpolu- aromātam. Lai galertam būtu zeltaina nokrāsa, marles maisiņā jāiesien sauju sīpolu mizu, un visu pavāram vēl kādu stundu.

☕Kad izslēdzam uguni, ļaujam galertam nostādināties vēl 20 minūtes. Pēc tam ar putu karoti izņemam gaļu, dārzeņus varēs izmantot dekorēšanai.

☕Buljonu vajag izkāst caur sietu vai marli, salocītu vairākās kārtās.

☕Gaļu atkaulojam, sagriežam gabaliņos, izliekam vajadzīgās formās un pārlejam ar buljonu. Kad atdzisīs, liekam ledusskapī līdz pilnīgai sastingšanai.

Šādi vienkārši padomi palīdzēs katrai saimniecei pagatavot savu ideālaiu galertu.

Lai Jums veicas!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru