- Atkausējiet kārtaino mīklu, sarullē 3 -4 mm biezā plāksnē.
- Sīki sagriež sīpolu, samaisa ar malto gaļu, pieber sāli un piparus.
- Uz rīves sarīvē sieru.
- Ar glāzi izspied mīklā aplīšus, 6 – 7 cm diametrā.
- Uz katra aplīša uzliec 1 tējkaroti pildījumu un nedaudz sieru.
- Saspied aplīti ar pildījumu uz pusēm.
- Vēl reiz uz pusēm un nedaudz aizspied ciet galus.
- 28 cm diametra cepšanas formu apsmērē ar sviestu, pēc tam ieklāj tajā cepampapīru, un vēlreiz apsmērē. Tā būs vieglāk izņemt pīrāgu no formas.
- Izkārto “lapiņas” formā, izliekot tās spirālveidā no malām uz vidu.
- Apklāj pīrāgu ar tīru dvieli un ļauj pīrāgam 15 – 20 minūtes pastāvēt.
- Sakul olas dzeltenumu kopā ar pienu un apsmērē pīrāgu īsi pirms likšanas cepeškrāsnī.
- Pīrāgs jācep 180 grādu temperatūrā aptuveni 25 minūtes, pēc tam temperatūra jāsamazina līdz 170 grādiem un jacepj vēl aptuveni 10 – 15 minūtes. Labu apetīti, dārgo lasītāj!
Lūk, kāds efektīvs un garšīgs gaļas pīrāgs mums sanācis! Pēc garšas tas līdzinās kotletei mīklā. Jo sastāvs pēc būtības ir tāds pats, bet noformēšana ir kardināli savādāka! Pīrāga pagatavošanā var izmantot jebkāda veida malto gaļu: vistas, liellopu, cūkas vai jaukto. Saldumu mīļotāji var pagatavot tādu pīrāgu ar saldo pildījumu no āboliem, ogām, dažādiem ievārījumiem.