Ģimenes sporta dienu Lecamauklu čempionātā jauni rekordi

Rīgas domes Labklājības departaments projekta “Mēs par veselīgu Rīgu!” ietvaros aicina ikvienu piedalīties Ģimenes sporta dienu pasākumos. Tuvākie Ģimenes sporta dienu pasākumi norisināsies 15. un 16. septembrī. Visas Ģimenes sporta dienu aktivitātēs ir bez maksas un aktīvākie dalībnieki pasākuma noslēgumā saņem piemiņas balvas.

Ģimenes sporta dienās tiek piedāvāta iespēja izmēģināt 10 dažādas sportiskas aktivitātes un viena no tām ir lēcieni ar lecamauklu. Lēcieni tiek veikti ar laika kontroli un pašreizējais rekords ir 170 lēcieni minūtē pieaugušajiem un 82 lēcieni pusminūtē bērniem. Šī ir viena no azartiskākajām sporta dienu disciplīnām: kāds grib uzveikt esošo rekordu, kāds pēc ilgāka laika izmēģina lēcienus ar lecamauklu, bet kādam tā ir pavisam jauna pieredze, jaunākajai Lecamauklu čempionāta dalībniece ir tikai divi gadi.

Ģimenes sporta dienas tika atklātas 31.jūlijā un augustā pasākumos ir piedalījušies jau gandrīz 500 aktīvu ģimeņu. Sporta dienās ir iespēja izmēģināt 10 dažādas sportiskas aktivitātes, kas ir piemērotas ikvienam fiziskās sagatavotības līmenim. Visas aktivitātes ir veidotas tā, lai iesaistītu gan bērnus, gan viņu vecākus. Ģimenes sporta dienu norises vietā tiek izsniegts apraksts par visām aktivitātēm, lai visi sporta dienu dalībnieki var iepazīties gan ar veicamajām aktivitātēm, gan arī par to ietekmi uz fizisko sagatavotību. Pēc sporta dienu pasākumiem sagatavotie apraksti var tikt izmantoti atputas brīžos ar draugiem vai ģimeni. Aktivitāšu aprakstu var lejuplādēt klīnika Piramīda mājaslapā www.piramida.lv.

Katras aktivitātes norisi uzrauga Klīnikas “Piramīda” un biedrības „Veselībai un attīstībai” sporta speciālisti. Informācija par visām sporta dienu aktivitātēm ir pieejama arī klīnikas “Piramīda” mājaslapā un aktuālajai informācijai var sekot līdzi mājaslapās www.veseligsridzinieks.lv un www.piramida.lv, kā arī Facebook kontos: Veselīgs rīdzinieks un Klīnika Piramīda.

Sīkāka informācija par ģimenes sporta dienām un citām projekta aktivitātēm pieejama mājas lapā www.veseligsridzinieks.lv

Ģimenes sporta dienas tiek īstenotas Eiropas Savienības Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2./16/I/021 “Mēs par veselīgu Rīgu – daudzveidīgi un pieejami veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi!” ietvaros”. Projekta mērķis ir organizēt izglītojošus un veselību veicinošus publiskos pasākumus Rīgas pašvaldības teritorijā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru