Pagatavošana:
1. Novāriet rīsus, līdz tie ir gandrīz gatavi. Sarīvējiet burkānus un smalki sagrieziet sīpolus. Dārzeņus apcepiet augu eļļā.
2. Sajauciet rīsus, dārzeņus un malto gaļu kopā. No maltās gaļas masas izveidojiet bumbiņas, kuru diametrs ir vidēji 4 cm.
3. Kartupeļus nomizojiet un sagrieziet ripiņās.
4. Cepamo formu ieziediet ar augu eļļu. Izklājiet bumbiņas un kartupeļus ziediņa formā (vai arī jebkādā citā formā). Cepiet ēdienu 180 grādu temperatūrā kā minimums 20 minūtes.
5. Pa to laiku nepieciešams pagatavot mērci. Lai to izdarītu, sajauciet kopā krējumu, ūdeni, tomātu pastu, sāli un garšvielas. Aplejiet ar šo mērci sacepumu, tad lieciet to atpakaļ gatavoties vēl vismaz 15 minūtes.
6. Pēc norādītajām 15 minūtēm izņemiet sacepumu ārā, apberiet to ar sarīvētu sieru un lieciet atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm.
7. Pirms ēdiena pasniegšanas, varat to apbērt ar svaigiem zaļumiem. Labu apetīti!
[…] LASI VĒL: Gardākais un sātīgākais maltās gaļas ēdiens, ko gatavojam mūsu ģimenē […]