Gaisīgas un maigas vistas gaļas kotletes – tas viss pateicoties tikai vienai sastāvdaļai!

Vistas gaļas kotlešu recepte

SASTĀVDAĻAS

  • 500 g vistas maltās gaļas
  • 1 ola
  • ½ glāze ātri pagatavojamo auzu pārslu
  • ½ glāze ūdens vai piena
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploku daiviņas
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • paprikas garšviela (pulveris)
  • ugu eļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA

  1. Ūdeni vai pienu sajauciet ar olu. Šo maisījumu jauciet kopā ar ātri pagatavojamām auzām un ļaujiet 20 minūtes maisījumam uzbriest.
  2. Sīpolus sagrieziet, ķiplokus izspiediet caur ķiploku spiedi, sajauciet tos kopā ar vistas malto gaļu, kas pagatavota blenderī.
  3. Uzbriedušās auzas sajauciet kopā ar paprikas pulveri, pipariem un sāli. Šo maisījumu pievienojiet klāt maltajai gaļai.
  4. Uz lielas uguns augu eļļā apcepiet kotletes no abām pusēm, tad samaziniet uguns daudzumu un cepiet līdz gatavas. Jūs varat pagatavot arī panējumu savām kotletēm. To varat izveidot no sasmalcinātiem zemesriekstiem vai valriekstiem. Kotletes sanāks tik gardas un kraukšķīgas, ka pat visizteiktākie gardēži novērtēs tās.

Kotletes iesakām pasniegt kopā ar krējumu vai saldskābo mērci. Parādiet šo recepti arī saviem draugiem!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru