Dzeja un mūzika Kuldīgā

Sestdien, 4.augustā, plkst. 15.30 Kuldīgas novada muzejā vasarīgās noskaņās savīsies dzeja un mūzika. Muzeja salonā muzicēs Elija Kapicka un Mareks Sarnovskis, dzeju lasīs Ingmāra Balode, Ruta Štelmahere, Daina Sirmā, Sintija Kampāne, Iveta Šimkus un Jānis Vādons.

Pasākums iecerēts kā pieturvieta Kurzemes apceļošanas laikā. Šādi Latvijas ceļojumi jau kļuvuši par tradīciju. Iepriekšējos gados iepazīta Vidzeme, kad muzicēšana un dzejas lasījumi notika gan Friča Bārdas muzejā “Rumbiņi”, gan kultūrpasākumu vietā “Siltumnīca” netālu no Valmieras. Šovasar Kuldīgas novada muzejā neformālā un vasarīgā gaisotnē skanēs dzeja un autordziesmas dzejnieku un mūziķu izpildījumā:

Elija Kapicka un Mareks Sarnovskis – komponisti un izpildītāji. Viņu autordziesmas bieži top ar latviešu oriģināldzeju. Mūziķi īpaši ir iecienījuši Jāņa Rokpeļņa un Rutas Štelmaheres dzeju.

Ingmāra Balode – dzejniece un tulkotāja. Dzīvo Rīgā. Ieguvusi vairākas nozīmīgas balvas, tostarp Latvijas Literatūras gada balvu gan par labāko debiju (2007), gan par labāko dzejas krājumu (2012).

Ruta Štelmahere – dzejniece un gleznotāja. Dzīvo Jēkabpilī. Par 2011. gadā izdoto dzejas krājumu “Klēpis” saņēmusi Latvijas Literatūras gada balvu.

Daina Sirmā – dzejniece. Dzīvo Valmiera pusē. Latvijas Literatūras gada balvu saņēmusi gan par labāko debiju (2012), gan par pērn izdoto trešo krājumu “Dievaines”.

Iveta Šimkus – dzejniece un filozofe. Dzīvo Rīgā. Izdoti dzejas krājumi “Prombūtne” (2007) un “Pēc tam” (2016).

Sintija Kampāne – dzejniece un literatūrkritiķe, pasniedz latviešu valodu un literatūru. Top pirmais dzejas krājums.

Jānis Vādons – dzejnieks un valodnieks. Kuldīdznieks, pašlaik dzīvo Ventspilī. Izdoti divi dzejoļu krājumi: “Virve” (2011) un “Pagaidām iesāpas elpa” (2014).

Ieeja bez maksas

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru