Divpadsmit veidi, kā atmazgāt un iztīrīt pilnīgi visus traipus

Nr. 6 Ogas, augļi un sulas

Ne visi ogu traipi pilnībā atmazgājas, bet ir pāris paņēmienu, kā atbrīvoties no visnoturīgākajiem traipiem:

  • Samitriniet vati parastā galda etiķi un apstrādājiet ar to traipu. Pēc tam apģērbu izskalojiet aukstā ūdenī.
  • Svaigāku traipu var apbērt ar sāli: tā uzsūc sevī daļu mitruma, un traips neizplūst. Pēc tam apstrādājiet traipu ar vārošu ūdeni.

Nr. 7 Asinis

Kad cilvēks savaino roku, viņš instinktīvi cenšas apturēt asinis. Tāpēc mēs uzreiz pirkstu liekam vai nu mutē, vai arī noslaukām gar apģērbu.

  • Lai atbrīvotos no asins traipa, uz nterīo vietu uzsmērējiet ožamo spirtu, un atstājiet uz 10 – 15 minūtēm. Pēc tam, ja traips vēl ir palicis, nomazgājiet apģērbu ar ziepēm.

Nr. 8 Šokolāde

Mums visiem garšo šokolāde: tā ir garšīga un uzlabo garastāvokli. Tomēr nevienam nepatīk šokolādes traipi, kas pastāvīgi parādās uz apģērba.

  • Ja traips ir svaigāks, tad vienkārši apberiet to ar sāli un iemērciet siltā ūdenī.
  • Senāku traipu var pavisam viegli iztīrīt, ja to iemērc siltā 1,5 % ožamā spirta šķīdumā. Vai arī etiķa un spirta šķīdumā (1:1).

LASI VĒL: Uzziniet, kā viegli izbalināt krūšturi un jebkuru baltu apģērbu!

Nr. 9 Sviedri

Dīvaini, bet ne katrs antiperspirants pasargās no sviedru traipiem uz apģērba. Labi, ka ar tādiem traipiem ir pavisam viegli tikt galā:

  • Samaisiet trauku mazgājamo līdzekli (1 ēdamkarote) ar ūdeņraža pārskābi (3 – 4 ēdamkarotes) un sodu (2 ēdamkarotes). Uzsmērējiet maisījumu uz traipiem, nedaudz pagaidiet un pēc tam noskalojiet tekošā ūdenī.
  • Tāpat no traipiem var atbrīvoties ar etiķa un karsta ūdens maisījuma.

Nr. 10 Dubļi

Aizķērāties un nokritāt ar dibenu tieši uz mitrās zemes – pazīstama situačija? Pat, ja nē, tad nenāks par ļaunu uzzināt, kā pavisam ātri atbrīvoties no netīrā traipa:

  • Iemērciet traipu silta ūdens, baltā etiķa un trauku mazgājamā līdzekļa maisījumā, pēc tam kādu laiku pagaidiet, un noskalojiet drēbes siltā ūdenī.

LASI VĒL: Uzziniet, kā viegli izbalināt krūšturi un jebkuru baltu apģērbu!

Nr. 11 Alus

Uz mīļotā T-krekla uzlietais alus sabojās omu pat visjautrākā ballītē. Tāds traips ātri iēdas, bet no tā var atbrīvoties:

  • Apstrādājiet traipu ar ūdens, glicerīna, ožamā spirta, etilspirta maisījumu (8:1:1:1). Tādā pašā veidā var viegli iztīrīt šampanieša traipus.

Nr. 12 Vīns

Vīns (jo īpaši sarkanais) visbiežāk nonāk uz blūzītes, nekā glāzē. Tāds ir Mērfija likums. Lūk, pāris paņēmieni, kā tikt galā ar tāda veida traipiem:

  • Svaigiem traipiem: iemērciet vati etiķa un karsta ūdens maisījumā un pēc tam paberziet ar to traipu.
  • Senākiem traipiem: samaisiet 2 gramus citronskābes ar 1 glāzi ūdens. Ja pēc tam traips vēl ir redzams, patīriet to ar ūdeņraža pārskābes un ožamā spirta maisījumu (pa 1 tējkarotei 1 glāzē karsta ūdens).

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru