Desmit visnāvējošākie ieradumi, kuri nopietni kaitē nierēm

Vitamīnu un minerālu deficīts
Vitamīnu un minerālu deficīts ir saistīts ar dažādu veselības stāvokļu rašanos, piemēram, nierakmeņi.

Pārāk daudz dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas
Liela daudzuma gaļas lietošana, jo īpaši sarkanās gaļas, palielina metabolisko slodzi nierēm un liek tām pārstrādāties, kas rezultātā noved pie nieru bojājumiem un disfunkcijas. Pamēģiniet ierobežot dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielu letošanu un daļu olbaltumvielu uzņemiet no augu izcelsmes avotiem.

Alkohols
Alkohols mērēnās devās mūsu organismam kaitējumu nenodara, bet tas tomēr ir toksīns, tāpēc regulāra alkohola lietošana pārslogo nieres, un tālāk noved pie nieru darbības traucējumiem un slimībām.

Kofeīns
Tāpat kā sāls, kofeīns arī paaugstina asinsspiedienu, un rada papildus slodzi nierēm, palielinot nieru bojājumu rašanās iespēju.

Sāpju remdējošie līdzekļi
Sāpju remdējošie līdzekļi bieži rada stresu nierēm un kaitē vai rada tām bojājumus. Tā vietā, lai ņemto bundžiņu ar sāpes remdējošajiem līdzekļiem, pamēģiniet dabīgos līdzekļus pret sāpēm, vai tā būtu ēteriskā eļļa, zālītes vai garšvielas.

Veselīga miega trūkums
Miegs dod organismam laiku ārstēties un atveseļoties, tai skaitā no jebkura kaitējuma, kāds radīts nierēm. Miega trūkums neļauj ķermenim atveseļoties, un rezultātā noved pie tālāka stresa un šo orgānu bojāšanas.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru