Patiesībā ūdens vispār nepalīdz atbrīvoties no dedzinošās sajūtas. Par šo sajūtu ir atbildīgs ķīmisks savienojums, kas ir pazīstams kā kapsaicīns – tas saistās kopā ar sāpju receptoriem tavā mutē, kas izraisa tādu reakciju kā asaras un tekošs deguns.
Tā kā kapsaicīns is nepolāra molekula, ir nepieciešama vēl viena nepolāra molekula, lai atbrīvotos no nepatīkamās sajūtas. Ūdens ir polārs, un tas pastiprinās dedzinošo sajūtu, pie tam vēl izsijājot kapsaicīnu pa visu tavu muti.
Lūk, ko likt mutē, lai nebūtu jācieš no dedzināšanas:
Jogurts;
skābais krējums;
pilnpiens;
alkohols;
olīveļļa;
baltie rīsi;
zemesriekstu sviests;
medus;
cukurs.
Ko nekādā gadījumā neēst, lai nomierinātu dedzinošo sajūtu (jo tā nepāries):
ūdens;
alus;
atspirdzinošie dzērieni.
Avots: shareably.com
[…] LASI VĒL: Dedzina muti pēc asu ēdienu baudīšanas? Nedzer ūdeni – tā vietā izmēģini ŠO! […]