Cepeškrāsnī ceptas barankas ar malto gaļu. Lai cik arī negatavotu, vienmēr būs par maz

Šo seno uzkodu pagatavot ir vienkārši un ātri, tāpēc bez grūtībām ar to tiks galā jebkura saimniece, pat tās, kurām nepatīk ilgu laiku pavadīt virtuvē pie plīts. Šādai uzkodai barankas vajadzētu pirkt bez kādām piedevām, piemēram, magonēm, ķimenēm u.tml. Malto gaļu var ņemt vistas, cūkgaļas vai kādu citu pēc saviem ieskatiem.

Tāpat jūs droši varat iegādāties arī svaigu gaļu gabalos un pēc tam to samalt gaļas mašīnā, tam sekojoši pievienojot iecienītās garšvielas. Cietajam sieram jābūt izcilas kvalitātes, jo pretējā gadījumā apšaubāmas izcelsmes siera izstrādājumus ne tikai neizkusīs, cepot cepeškrāsnī, bet arī sabojās uzkodas garšu.

Sastāvdaļas:

–          70 g maltā gaļa

–          100 g barankas

–          Sāls pēc garšas

–          Malti melnie pipari pēc garšas

–          50 g cietais siers

Pagatavošana:

Ja gaļa ir nopirkta veselos gabalos, tad tā noteikti ir jānomazgā, jāsagriež mazākos gabalos un jāsamaļ gaļas mašīnā. Tad pievieno gaļai sāli un maltus melnos piparus. Visu kārtīgi samaisa. Var pievienot arī samaltus sīpolus vai ķiploku.

No cietā siera ar asu nazi rūpīgi nogrieziet malas, tad sieru sarīvē uz rupjas rīves. Var arī rīvēt uz mazākas rīves.

Barankas novieto uz dēlīša. Ja vēlaties, lai barankas iznāktu mīkstākas, tās iepriekš var iemērkt pienā.

Katras barankas viduci aizpilda ar maltās gaļas masu.

Katrai ar malto gaļu piepildītajai barankai pa virsu akurāti uzliek sarīvētu sieru.

Barankas ļoti uzmanīgi pārvieto uz cepešpannu, tad liek tās cepties krāsnī, kas uzkarsēta līdz 190 grādiem. Cep 15-20 minūtes.

Gatavās barankas pārliek skaistā traukā un uzreiz pasniedz uz galda.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru