Burvestība cepeškrāsnī: Gudrais pīrāgs

Pagatavošana:

Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā, tāpēc sagatavojiet tās iepriekš.
Atdaliet olas dzeltenumus no baltumiem. Olas baltumiem pieberiet sāli, bet olas dzeltenumus apberiet ar cukuru un uzlejiet vaniļas ekstraktu.
Katliņā ar biezu apakšu ielejiet pienu un uzsildiet līdz 36°С.
Nelielā katliņā izkausējiet sviestu un atdzesējiet līdz istabas temperatūrai.
Saputojiet olas dzeltenumus ar cukuru un vaniļas ekstraktu tā, lai tie palielinātos apjomā un kļūtu gaišāki.
Ielejiet ūdeni un atkal visu saputojiet.
Tievā strūklakā ielejiet izkausētu sviestu, bet nepārtrauciet putot mīklu .
Viendabīgajā masā 2 – 3 piegājienos ieberiet izsijātus miltus un visu saputojiet.
Siltu pienu ielejiet 3 piegājienos, nepārtraucot mīklu putot.
Sakuliet olas baltumus vieglās putās, pievienojiet citronu sulu un pēc tam 1 ēdamkaroti cukuru. Turpiniet putot olas baltumus, līdz tie kļūst stingri.
Keramisko cepamo formu iesmērējiet ar sviestu un viegli ieberiet miltus.
Olas baltumus ielejiet mīklā 2- 3 piegājienos, samaisot mīklu ar otiņu no augšas uz leju.
Pārlejiet mīklu formā un lieciet cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 120°С uz aptuveni 30 minūtēm. Pēc tam palieliniet temperatūru līdz 150°С un cepiet pīrāgu vēl 30 minūtes.
Gatavam pīrāgam ļaujiet pilnībā atdzist vismaz 5 stundas.

Kaloriju skaits 100 gramos pīrāga – 233 kcal.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru