Bunkurs par $17,5 miljoniem: grezns variants, kā pārdzīvot kodolkaru

Visi bunkeri, kurus līdz šim esam redzējuši, ir vienkāršas konservu bundžas…Sagatavojieties apskatīt šo 1300 kvadrātmetru lielo pazemes greznību.
“Neviens neplāno savas neveiksmes, bet cilvēki bieži izkrīt tieši plānošanā”. Un patiesi, visu paredzēt vienkārši nav iespējams. Bet plāni, kā likums, labi izskatās uz papīra – un daudz sliktāk īstenībā, kad vajag tos realizēt pastāvīgi mainošajos apstākļos. Un tomēr, ja jūs taisāties pārdzīvot kodolsprādzienu, tad labākais no visiem iespējamiem plāniem ir dzīvot šajā superīgajā bunkurā.

Prasti lieku $ 17,5 miljonu īpašnieki izvēlas pamanāmas, plašas savrupmājas, labi koptos kvartālos.

Bet, ja jūs baidāties no kodoluzbrukuma tuvākajā nākotnē, tad rūpes par jūsu nekustamā īpašuma ārējo izskatu paliek otrajā plānā…Aiz šīs nonīkušās sienas slēpjas kāpnes, kas ved lejup, un pazemes kompleksu, kas neapšaubāmi ir daudz plašāks par virszemes būvi. Un tas ir izvietots 14 metrus zem ielas līmeņa.
1960. gada karavīru uzbūvēts, šis bunkurs tika plānots tā, lai tas izturētu 20 kilotonnas ar kodolsprādzienu. Tas aptuveni ir līdzvērtīgs tās bumbas spēkam, kāds Otrā pasaules kara laikā tika uzmests uz Nagasaki.
Projektētāji šeit iekļāva visu, kas var būt noderīgs izolētiem cilvēkiem pilnvērtīgai dzīvei, iekļaujot šeit medicīnas un biznesa centru, mācību klasi, kinoteātri, un pat spēļu istabu.

Bet, protams, tā visa dizains ir nedaudz novecojis….Tāpēc 2012. gadā bunkurā tika veikts augstas klases remonts. Tagad tas izskatās tiešām superīgi.

Divas pilnvērtīgas plītis, divas mikroviļņu krāsnis, ledusskapji, divi strādājoši virtuves galdi, pie kuriem var savākties vesels bars…Daudzas virszemes mājas apskaustu tādu virtuvi!
Bunkurā ir ierastās sadzīves ērtības: karstais ūdens, elektroapgāde no saules paneļiem.

Mēs nezinām, cik cilvēkus šeit plānoja izmitināt projektētāji bet vieta šeit atradīsies diezgan iespaidīgai kompānijai.
Grūti paredzēt, kas notiks ar biznesu pēc kodollādiņu apmaiņas…Bet jebkurā gadījumā bunkurā ir ierīkota speciāla vieta sanāksmēm.
Dzīve rit tik ātri…Vajag izkrāsot ar komfortu katru tās brīdi. Piemēram, tāda viesnīcas klases gulta dziļam miegam pēc-kodolkara pasaulē.

Un, ja jums paredzēts pamosties un celties līdz pasaules galam, tad ir noteikti vērts sākt rītu šajā elegantajā vannasistabā…

Pie šīs viesistabas tik ļoti prasās Manhetenes ainava. Nav slikti priekš bunkera, vai ne?
Būvē ir divi līmeņi: otrajā izvietoti četri dzīvokļi, katrs aptuveni 55 kvadrātmetru platībā, katrs ar virtuvi, divām guļamistabām, viesistabu un vannasistabu.
Jums arī nebūtu nekas pretī šeit pārdzīvot kodolziemu?
Bunkers atrodas Džordžijas štatā, Amerikā. Un līdz 2015. gadam tas kalpoja par mācību centru karavīriem, kamēr to nenopirka kāda privātpersona. Tagad tas ir vienīgais privātais pazemes bunkurs ASV.

Avots: thewebpirate.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru