Pagatavošana
- Uzsildiet pienu, taču nekarsējiet. Pievienojiet tam sauso raugu, 240 gr kviešu miltus un 25 gr cukura. Atstājiet šo maisījumu uz stundu siltā vietā.
- Izkausējiet 80 gr sviesta. Sajauciet to ar olām, 200 gr cukura, kā arī vaniļas cukuru.
- Pēc noteiktā laika pievienojiet rauga masai klāt sviesta masu. Kārtīgi to visu samaisiet.
- Pievienojiet masai klāt izsijātus miltus. Tagad variet mīklu mīcīt. Kad tā gatava, lieciet to siltā vietā uz stundu.
- Izrullējiet mīklu. Sasmērējiet to ar izkausētu sviestu un pārkaisiet ar atlikušo cukuru. Tad lieciet savu iemīļoto pildījumu, piemēram, noplaucētas rozīnes. Satiniet to visu ruletē un sagrieziet gabaliņos.
- Gabaliņus lieciet uz pannas ar griezto malu uz augšu. Lieciet siltā vietā, lai uzrūgst. ( pietiek 20 min. )
- Pēc tam lieciet cepties 25 minūtes, 200 grādos.
- Kamēr bulciņas cepas, pagatavojiet mērci pārliešanai. Sakuliet saldo krējumu ( 35% tauku) ar pūdercukuru.
- Izņemiet bulciņas un pārlejiet tās, kamēr karstas.
Liekas – šajā receptē ir apvienots viss, kas mums tā patīk: garšīgums, saldums, vienkāršība un pieejamība. Un arī laika nav iztērēts daudz. Vienu vārdu sakot – ideāli! Gatavojiet bez grūtībām, ēdiet ar prieku un iesakiet recepti citiem.