Bulciņas ar rozīnēm – garša gluži kā bērnībā

Pagatavošana

  1. Uzsildiet pienu, taču nekarsējiet. Pievienojiet tam sauso raugu, 240 gr kviešu miltus un 25 gr cukura. Atstājiet šo maisījumu uz stundu siltā vietā.
  2. Izkausējiet 80 gr sviesta. Sajauciet to ar olām, 200 gr cukura, kā arī vaniļas cukuru.
  3. Pēc noteiktā laika pievienojiet rauga masai klāt sviesta masu. Kārtīgi to visu samaisiet.
  4. Pievienojiet masai klāt izsijātus miltus. Tagad variet mīklu mīcīt. Kad tā gatava, lieciet to siltā vietā uz stundu.
  5. Izrullējiet mīklu. Sasmērējiet to ar izkausētu sviestu un pārkaisiet ar atlikušo cukuru. Tad lieciet savu iemīļoto pildījumu, piemēram, noplaucētas rozīnes. Satiniet to visu ruletē un sagrieziet gabaliņos.
  6. Gabaliņus lieciet uz pannas ar griezto malu uz augšu. Lieciet siltā vietā, lai uzrūgst. ( pietiek 20 min. )
  7. Pēc tam lieciet cepties 25 minūtes, 200 grādos.
  8. Kamēr bulciņas cepas, pagatavojiet mērci pārliešanai. Sakuliet saldo krējumu ( 35% tauku) ar pūdercukuru.
  9. Izņemiet bulciņas un pārlejiet tās, kamēr karstas.

Liekas – šajā receptē ir apvienots viss, kas mums tā patīk: garšīgums, saldums, vienkāršība un pieejamība. Un arī laika nav iztērēts daudz. Vienu vārdu sakot – ideāli! Gatavojiet bez grūtībām, ēdiet ar prieku un iesakiet recepti citiem.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru