Bruņoto spēku komandieris apmeklē starptautiskās jūras spēku mācības “Baltops 2018”

Pirmdien, 4.jūnijā Klaipēdā, Lietuvā Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš apmeklēs starptautiskās jūras spēku mācības “Baltops 2018”.

Mācību mērķis ir veicināt sadarbību un savietojamību, stiprināt spējas strauji reaģēt, izmantojot visu spēku veidu spējas, kā arī demonstrēt sabiedroto un partnervalstu apņēmību nodrošināt stabilitāti reģionā un gatavību aizstāvēt Baltijas jūras reģionu gadījumā, ja tas būtu nepieciešams.

Starptautiskajās mācībās „Baltops 2018”, kuras notiek jau 46.reizi, Nacionālos bruņotos spēkus pārstāv Jūras spēku kuģis M-06 “Tālivaldis” un Baltijas valstu jūras eskadras (BALTRON) štāba personāls, kopā vairāk nekā 40 karavīru.

Starptautiskajās jūras spēku mācības “Baltops 2018” piedalās aptuveni 4000 karavīru, kā arī aptuveni 40 kuģu un 50 gaisa kuģu no 16 valstīm, demonstrējot sabiedroto un partnervalstu sadarbību un savietojamību, un apliecinot ilgtermiņa ieguldījumu reģiona drošībā un stabilitātē.

Mācības “Baltops 2018” sāksies Klaipēdā, Lietuvā un jau tradicionāli noslēgsies Ķīlē, Vācijā un norisināsies no 31.maija līdz 16.jūnijam.

“Baltops” ir ikgadējas mācības, kas norisinās Baltijas jūrā, sniedzot iespēju NATO un reģionālajiem partneriem stiprināt savstarpējo spēku savietojamību, trenējoties veikt kombinētus taktiskos manevrus dažādos mācību scenārijos.

Latvija mācībās “Baltops” piedalās kopš 1996.gada.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru