Brīnišķīgais itāļu kārums — panforte. Tajā ir vesels kalns riekstu, žāvētu augļu un ogu!

Sastāvdaļas:

  • Lazdu rieksti — 125 g
  • Mandeles — 125 g
  • Žāvētās aprikozes — 100 g
  • Vīģes — 100 g
  • Cukurs — 100 g
  • Kviešu milti — 60 g
  • Какао pulveris — 40 g
  • Citronu miziņas — 2 t. kar.
  • Kanēlis — 2 t. kar.
  • Ingvers — 1 t. kar.
  • Pūdercukurs — 40 g
  • Medus — 2 ēd. kar.

Pagatavošana:

Apcept lazdu riekstus uz pannas, līdz no tiem var noņemt mizu. Cenšaties noņemt visas miziņas. Sasmalcināt mandeles, lazdu riekstus, žāvētus augļus un visu sajaukt. Pārāk smalki var nesmalcināt.

Mīklai. Miltos pielikt kakao, ingveru un kanēli. Samaisīt iegūto maisījumu ar riekstiem un žāvētiem augļiem.

Uzsildīt uz plīts medu un pievienot tam cukuru. Samaisīt, līdz izveidojas viendabīga karamele.

Formu pārklāt ar saeļļotu pergamentu un sabērt uz tā riekstu un augļu maisījumu. Apliet visu ar karameli, ātri samaisīt.

Cept pusotru stundu, 150 grādos.

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru