BK “Jēkabpils” turpinās spēlēt augstākajā līmenī un audzinās jaunos talantus

Dažādu iemeslu dēļ basketbola kluba “Jēkabpils” liktenis visu vasaru ir bijis neskaidrs, tomēr galīgais lēmums ir pieņemts, un “lūši” jaunajā 2018./2019. gada sezonā piedalīsies Latvijas-Igaunijas apvienotajā basketbola līgā.

Ir pagājuši vairāki mēneši neatlaidīgi meklējot labāko risinājumu, kā saglabāt un attīstīt augsta līmeņa basketbolu Jēkabpilī. Izvērtējot atbalstītāju un sadarbības partneru piedāvājumus, klubs ir izstrādājis jaunu darbības un attīstības vīziju. Turpmāk BK “Jēkabpils” komandu veidos galvenokārt gados jauni spēlētāji, tajā skaitā jēkabpilieši, piesaistot vien dažus pieredzējušus basketbolistus.

Kluba valdes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs: “Paldies visiem, kas novērtējuši mūsu kluba sešu gadu laikā paveikto un apliecinājuši atbalstu nākotnē. Esam saņēmuši Jēkabpils pašvaldības atbalstu, un esmu pārliecināts, ka kopā ar sadarbības partneriem īstenosim projektu, par ko nebūs kauns. Attīstot klubu tālāk, lielāku akcentu liksim uz jaunajiem spēlētājiem. Jēkabpilī atkal būs interesants basketbols, jaunajiem jēkabpiliešiem acu priekšā būs piemērs, uz ko tiekties, un tribīnes būs pilnas gan pašreizējā zālē, gan arī jaunajā multifunkcionālajā hallē nākotnē.”

Būtiski bija arī panākt vienošanos un savstarpējo sapratni ar pašvaldību, ko arī izdevās izdarīt. Jēkabpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Raivis Ragainis: “Mēs kā pašvaldība esam ļoti priecīga par to, ka klubam ir izdevies atrast atbalstītājus, restrukturizēties jaunajai basketbola sezona un paplašinātajai līgai, nenoslogojot pilsētas budžetu. Esam pateicīgi, ka mūsu iedzīvotājiem būs iespēja klātienē skatīt lielo basketbolu vismaz 15 mājas spēlēs.”

Kluba redzeslokā ir talantīgi jaunie basketbolisti, savas vecuma grupas līderi, potenciālie valsts izlašu dalībnieki, tajā skaitā U19 Latvijas izlases kandidāti. Šie jaunieši vasaru ir aizvadījuši cītīgi trenējoties izlašu nometnēs, viņi šobrīd turpina treniņus Rīgā trenera vadībā un gaidāmajai sezonai būs atbilstoši sagatavoti. Jaunajā komandas zīmējumā vieglāk un efektīvāk iekļausies jaunie Jēkabpils talanti. Tāpat ir uzrunāti arī vairāki pieredzējuši, profesionālie basketbolisti, kas savulaik jau spēlējuši “Jēkabpils” komandā. Par komandas sastāvu klubs ziņos jau tuvākajā laikā, tiklīdz tiks nokārtotas visas formalitātes.

BK “Jēkabpils” turpinās pastāvēt un pildīt sev izvirzītos uzdevumus:

– veicināt basketbola attīstību Latvijā un Jēkabpilī;

– motivēt jauniešus uzsākt sportisku un veselīgu dzīvesveidu;

– sniegt iespēju Jēkabpilī vērot labāko Latvijas un Igaunijas basketbola komandu sniegumu;

– veicināt Jēkabpils iedzīvotāju kopības izjūtu, lokālpatriotismu un lepnumu par savu pilsētu;

– kopā ar saviem līdzjutējiem pozitīvā gaismā popularizēt Jēkabpils vārdu pasaulē.

Plānots, ka jaunā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas sezona sāksies 29. septembrī un tajā Latviju pārstāvēs BK “Ventspils”, “VEF Rīga”, BK “Jūrmala”, BK “Ogre”, BK “Latvijas Universitāte”, BK “Jēkabpils” BK “Liepāja” un “Valmiera Glass”/ Vidzemes Augstskola, Igauniju – Tallinas “Kalev/Cramo”, “Tartu Ulikool”, “Rapla”, “Parnu Sadam”, “Valga/Valka”, TTU KK un “TLU Kalev”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru