Autiņbiksītes ir vajadzīgas katram mazdārziņa īpašniekam! Tu brīnīsies, taču tas ir ļoti svarīgi…

Brīnumūdens

Ūdens, kurā vārīti dārzeņi ir ļoti derīgs. Tas ir bagāts ar uzturvielām, kurām pateicoties, stādi var augt griezdamies. Tāds buljons derīgs visu augu laistīšanai, tikai neaizmirsti pirms laistīšanas to atdzesēt.

Neierasta autiņbiksīšu izmantošana

Daudzi nemaz nenojauš, ka pieredzējuši dārznieki ir atraduši ļoti derīgu autiņbiksīšu pielietojumu savā darbā. Autiņbiksītes, ieklātas poda dibenā, lieliski uztur vajadzīgo mitrumu un ilgu laiku. Nav vairs jāuztraucas par  savām mīļākajām puķēm arī tad, ja tu reti brauc uz savu mazdārziņu.

Kafijas filtri

Kafijas filtri ir neaizvietojami puķu podu draugi. Tie palīdz neizbārstīties substrātam laistīšanas laikā, un notecēt liekajam ūdenim.

Podiņš podiņā

Šis triks iepatikās dārzkopjiem, kuriem patīk bieži mainīt dārza dizainu. Atliek tikai ierakt zemē dažus plastikāta podiņus, ielikt tajos sezonas augus ar visiem konteineriem. Kad tie savu aktualitāti zaudējuši, vienkārši nomainīt pret jauniem. Ģeniāls triks!

Citrusaugi priekš dēstiem

Tāds stādīšanas paņēmies ir  ekonomisks un stādiem ļoti noderīgs, jo citrusaugu miza satur ļoti daudz barības vielu.  Un tas ir tik mīļi!

Istabas siltumnīca stādiem

Kur tad bez vecās labās plastmasas pudeles. Zem tāda kupola katrs stāds augs apbrīnojami ātri. Ļoti ērts izgudrojums

LASI VĒL: Sagrieziet plastikāta pudeli strēmelītēs un pagatavojiet praktisku lietu mājai vai dārzam

Olas čaumala nav atkritums!

Maltas olas čaumalas ir ļoti barojošs mēslojums taviem augiem. Ar tādu barošanu tava raža būs bagāta un garšīga!

Augstās dobes

Bloki -vienkārši universāls materiāls mazdārziņu īpašniekiem! No tiem var uztaisīt jebkura augstuma dobi. Augus var stādīt ne tikai dobes centrā, bet arī bloku caurumos.

Viss ģeniālais ir vienkāršs. Tagad darbs mazdārziņā būs baudījums un raža dāsna un kupla!

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru