Atklās Rīgas Doma rekonstruēto ērģeļu prospektu

22.maijā plkst. 16:00 Rīgas Domā notiks svinīgs pasākums par godu restaurācijas pabeigšanai vienam no vecākajiem saglabātajiem ērģeļu prospektiem Eiropā un paša vecākā un lielākā ērģeļu prospekta Latvijā – Rīgas Doma ērģelēm.

20 gadu garumā restaurācijas ietvaros veikta Rīgas Doma lielā un mazā ērģeļu prospekta izpēte, lielā ērģeļu prospekta nostiprināšanas tehniskā projekta izstrāde un nostiprināšanas konstrukcijas izbūve, lielā un mazā prospektu stabuļu izpēte, demontāža, restaurācija un montāža, ērģeļu prospektu kokgriezumu, skulptūru, karkasa dekoratīvo elementu restaurācija, retuša un zeltīšana, ērģeļu spēles galda un spēles galda apdares restaurācija, ērģeļu balkona margas pildiņu un gleznojumu restaurācija, ērģeļu zonas ugunsgrēka atklāšanas sistēmas un elektroinstalācijas renovācija.

Restaurāciju atbalstīja Latvijas Valsts Finanšu ministrija, Kultūras ministrija, Valsts kultūras pieminekļu inspekcija, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas Doma pārvalde, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs.

Kopējais restaurācijas izmaksas 20 gadu garumā pārsniedz 1 miljonu eiro.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru