Ārsti uz trīs nedēļām atstāja sievietei apsietas ap roku zivs ādu. Kad viņi noņēma to nost, sieviete aiz izbrīna teju noģība!

36 gadus vecajai Marijai Inesei Kandido de Sivai ne pavisam nepaveicās. Oficianti no Brazīlijas pilsētas Rusas smagi traumēja sprāgstošs gāzes balons. Pēc negadījuma sievietes rokas un kaklu sedza smagi apdegumi.

Būdama tik briesmīgā situācijā, Marija uzreiz piekrita ārstu ieteikumam. Mediķi ieteica Marijai izmantot ārstēšanās metodi, kura vēl nekad līdz šim nav bijusi izmantota. Tradicionālo ārstēšanās metožu vietā ārsti ieteica izmēģināt zivs zvīņas.

Marija apstiprināja, ko toreiz, kad lielās mokās sēdējusi slimnīcā, viņa bija ar mieru izmēģināt jebko – ka tik tas samazinātu sāpes. Toreiz sieviete vēl nezināja, ka tieši šādā veidā būs iespējams veiksmīgi izārstēt apdegumu.

Izrādās, ka šī sieviete nebija vienīgā, uz kuras ārsti izmēģināja šo netradicionālo ārstēšanās metodi. Uzzinot, ka šī metode tiešām strādā, mediķi ar tās palīdzību izārstēja vēl 50 pacientus. Viņiem visiem pēcāk kļuva daudz labāk!

Apdegumu ārstēšanai tika izmantotas tilapijas ādu. Pirms lietošanas to attīta no cietajām zvīņām, muskuļu šķiedrām un toksīniem. Šīs apstrādes rezultātā tiek panākts, ka cilvēks nevar iegūt no zivs nekādas infekcijas slimības vai saķert jebko citu.

Apstrāde noņem arī zivīm raksturīgo smaku. Gala rezultātā iegūtās 10 – 20 cm garās ādas strēmeles uzglabā speciālos ledusskapjos. Tur tos iespējams uzglabāt līdz pat diviem gadiem.

Uz sejas, kakla un kreisās rokas ārsi zivs ādu noturēja veselas 11 dienas. Ar labo roku viss bija daudz sarežģītāk, jo tai rētas bija daudz dziļākas un smagākas.

Ar labo roku ārsti ņēmās veselas 20 dienas. Protams, ka šos neparastos plāksterus nācās katru dienu vairākas reizes dienā mainīt.

Paciente stāsta, ka ārstēšanās procesa laikā jutusies kā zinātniskās fantastikas varone. Izrādās, ka zivs olbaltumvielas bija ļoti nepieciešamas apdeguma rētu ārstēšanai.

Bez tilapijas ādas “plāksteriem” Marijai ārstēšanās process būtu daudz ilgāks, sāpīgāks un sarežģītāks. Arī rētas būtu bijušas daudz nepatīkamākas.

Zemāk redzamajā video varat aplūkot, kā tas viss norisinājās.

Šķir nākošo lapu un noskaties video

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru