Ar šiem istabas augiem mājās būs vēsi arī bez kondicioniera!

Dažiem istabas augiem piemīt daudzas noderīgas īpašības. Un viena no tām vasaras karstumā ir vienkārši neaizstājama.

Tikai nedaudzi zina, ka noteikti istabas augi spēj pazemināt temperatūru istabā. Zaudējot mitrumu tvaiku veidā, viņi atvēsina, atsvaidzina un attīra gaisu jūsu mājā.

Un tā, piedāvājam jūsu uzmanībai 6 istabas augus, kuri dabīgā ceļā spēj atvēsināt jūsu istabu karstajās vasaras dienās.

  1. Fikusi

Fikusi samazina gaisa piesārņojuma līmeni, paaugstina gaisa kvalitāti, kā arī uztur telpā vēsu temperatūru.

  1. Sansevjēra

Sansevjēru, vai tautā sauktu par līdakas asti, gaisa attīrīšanai iesaka pat NASA. Naktīs izdalot skābekli, šis augs izvelk no gaisa toksīnus un to atvēsina.

  1. Arekas palma

Аrekas palma ir viena no populārākajām dekoratīvajām palmām, kas arī tāpat darbojas un ir dabīgs gaisa mitrinātājs. Augs ne tikai attīra gaisu no formaldehīda, benzola un trihloretilēna, bet arī atvēsina telpu.

  1. Paparde

NASA zinātnieki papardi dēvē par visefektīvāko augu gaisa attīrīšanai. Turklāt paparde atbrīvo gaisu no toksīniem un piepilda telpu ar patīkamu vēsumu un mitrumu.

  1. Alveja

Alveja efektīvi cīnās ne tikai ar apdegumiem, bet arī ar gaisa piesārņojumu. Attīrot to no formaldehīda, augs arī lieliski atvēsina istabu.

  1. Zelta scindapsis

Šis augs ir lielisks risinājums tiem, kuri nav spēcīgi dārzkopībā, jo tie nepavisam nav kaprīzi. Zelta scindapsis neprasa lielu aprūpi un gaismu, turklāt lieliski atvēsina telpu un attīra gaisu.

Ar šiem istabas augiem jums nebūs vajadzīgs nekāds kondicionieris!

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru