Apdrošinātājs: plūdu un kūlas dedzināšanas stihijas nav lielākie riski mājoklim

Līdz ar siltāka laika iestāšanos, Latvijā aktualizējas plūdu un kūlas dedzināšanas stihijas. Tā par ūdens līmeņa paaugstināšanos brīvdienās brīdina Latvijas Vides, Ģeoloģijas un Meteoroloģijas centrs, jo daudziem Latvijas iedzīvotājiem un to mājokļiem nodara būtiskus finansiālus zaudējumus.

Tomēr Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta apkopotā informācija, kā arī apdrošināšanas sabiedrības “Seesam” apkopotie dati par 2017.gada katastrofu radītajiem zaudējumiem liecina, ka, plūdu un kūlas dedzināšanas stihijas, kas aktualizējas tikai pavasara periodā, nav lielākie apdraudējumi, bet gan netīrīti dūmvadi un neremontētas apkures ierīces. Savukārt, attiecībā uz dabas stihijas postījumiem, visvairāk atlīdzību pieteikumu saņemts par nokrišņu, vētras un krusas un zibens radītājiem zaudējumiem.

Tāpēc “Seesam” aicina veikt īpašuma apdrošināšanu, lai pasargātu sevi no neparedzētām, negaidītām situācijām un nodrošinātu finansiālu atbalstu, kā arī atgādina, ka tāpat kā cilvēkam nepieciešama gadskārtēja medicīniska pārbaude, arī krāsnij un dūmvadam nepieciešama tehniskā apkope un apskate. “Seesam” īpašuma apdrošināšana ik gadu palīdz simtiem ģimeņu atjaunot savas mājas, dzīvokļus pēc nelaimes gadījumiem – ugunsgrēkiem, applūšanas, noplūdes, zādzības un citiem nelaimes gadījumiem.

Sabiedrībā valda uzskats, ka īpašuma apdrošināšana ir dārga. Tomēr gada sākumā apdrošinātāja veiktā aptauja “Viena maltīte ārpus mājas – drošība Tavam mājoklim uz gadu!”, liecina tieši pretējo – izmaksas dzīvokļa apdrošināšanai veselam gadam faktiski atbilst vienai ģimenes ēdienreizei kafejnīcā.

“Seesam Insuarance AS” Latvijas filiāle ir Somijā lielākās un atpazīstamākās nedzīvības apdrošināšanas kompānijas ‘’OP Insurance Company Ltd.’’ 100% meitas uzņēmums. Starptautiskā reitingu aģentūra “Standard & Poor`s” ir piešķīrusi “OP Insurance Company Ltd.” drošības reitingu AA-, kas ir viens no augstākajiem starp Skandināvijā esošajām apdrošināšanas kompānijām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru