Ābolu pīrāgs no mannā? Tieši tā! Jūs noteikti nebūsiet vīlušies šajā receptē!

Šis gardais, maigais un unikālais ābolu pīrāgs nācis no Bulgārijas. Ja jūs tikko iedomājāties, kā var no mannā cept pīrāgus, mēs steidzam jūs pārliecināt, ka šāds pīrāgs nebūt neliks jums vilties.

Pirmkārt, šī recepte ir ārkārtīgi vienkārša, turklāt jums nebūt nav jābūt šefpavāram. Otrkārt, to var ārkārtīgi ātri pagatavot. Un, protams, kā jau mēs minējām, tas ir pat ļoti, ļoti garšīgs. Gala rezultāts pārspēs jebkādas jūsu gaidas.

Ābolu pīrāgs

Produkti:

  1. 1 glāze mannā putraimu
  2. 1 glāze miltu
  3. 1 glāze cukura
  4. 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  5. 5 vidēja izmēra āboli
  6. 3 – 5 ēdamkarotes citronu sulas
  7. 1 glāze piena

Kā lai pagatavo “3 glāžu” pīrāgu?

  1. Šī pīrāga pagatavošana ir ļoti neparasta, taču gala rezultāts ir tā vērts. No sākuma sajauciet kopā visus sausos produktus: mannā, miltus, cukuru un cepamo pulveri. Tāpat var pievienot arī šķipsniņu sāls, bet es uzskatu, ka tā šeit ir lieka.
  2. Ābolus nepieciešams rupji sarīvēt – es to vienmēr daru ar virtuves kombaina palīdzību. Uzreiz nekavējoties apsmidziniet ābolus ar citronu sulu, citādi tie ātri paliks tumši.
  3. Ņemiet cepamo formu, iesmērējiet to ar sviestu vai margarīnu, ieberiet glāzi mūsu cieto sastāvdaļu mīklas, uzklājiet vienu kārtu ar āboliem, bet pēc tam atkal sausos mīklu un ābolus. Manai cepamajai formai sanāk trīs slāņi.
  4. Pirms jūs liksiet pīrāgu cepeškrāsnī, vienmērīgi tam pāri pārlejiet glāzi verdoša piena (tas var pat vēl burbuļot). Uzmanīgi ar dakšas vai nazīša palīdzību iztaisiet caurumus kūkā, lai piens tiktu līdz pat pašai apakšai.
  5. Cept nepieciešams 180 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes. Šis nav tradicionālais pīrāgs, taču tas sanāk ļoti maigs ar patīkamu ābolu garšu. Pēc tam, kad tas būs atdzisis, pīrāgs lieliski noturēs savu formu – nejuks ārā un nedrups.

Labu apetīti!

P.S. Zinu, ka daudzi pīrāgus nevēlas gatavot ar piena pārlējumu, tā vietā izmantojot cietu sieru (ap 100 – 150 gramiem), kuru sarīvē un pārkaisa pāri pīrāgam. Arī šādā veidā rezultāts ir ļoti gards. Jūs droši varat izmēģināt abus divus variantus.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru