Verdi arodbiedrība ir pret Commerzbank pārrobežu apvienošanos neatkarīgi no pretendenta valstspiederības

Vācijas arodbiedrība Verdi iebilstu pret Commerzbank pārrobežu apvienošanos, pat ja pretendents nebūtu Itālijas banka, piemēram, UniCredit, sestdien paziņoja kāda amatpersona.

Daudzus pārsteidza UniCredit lielā bankas akciju iegāde, lai izveidotu lielu valsts atbalstītās Commerzbank akciju daļu, un Itālijas banka apgalvo, ka šis solis varētu novest pie apvienošanās. Amatpersonas piektdien aģentūrai Reuters sacīja, ka Vācija cenšas nepieļaut iespējamo pārņemšanu, kas varētu saistīt Berlīnes likteni ar Itālijas, kurai ir lieli parādi un nopietnas ekonomiska rakstura problēmas valstiskā līmenī.

“Mūsu iebildumi nav saistīti ar to, ka pretendents ir Itālijas banka. Tā varētu būt Francijas vai Spānijas banka,” intervijā Itālijas raidorganizācijai La7 sacīja Frederiks Vernings, Verdi arodbiedrības pārstāvis un Commerzbank uzraudzības padomes loceklis.

“Katru reizi, kad notiek apvienošanās, viņi saka, ka nekas nemainīsies, bet vienā no divām reizēm viņi nepildīs savu solījumu, un darba vietas tiks zaudētas gan Vācijā, gan Itālijā.”

Apvienojošās bankas vismaz divus gadus būtu aizņemtas ar integrāciju laikā, kad Vācijai ir jāpalielina investīcijas, piebilda Vernings. “Ja pārņemšana notiks, UniCredit un Commerzbank gadiem ilgi būs jārūpējas pašām par sevi, un tās vairs nebūs spēcīgi partneri saviem klientiem ne Itālijā, ne Vācijā,” viņš piebilda.

Vācijas bažu pamatā ir UniCredit turētās Itālijas valdības obligācijas 40 miljardu eiro (44 miljardu ASV dolāru) vērtībā. Commerzbank, kas ir mazāka un finansiāli vājāka nekā UniCredit, arī tur Itālijas obligācijas miljardiem eiro.

Atgādināsim, ka Itālijas banku gigants UniCredit nesen veica nozīmīgus pasākumus, lai palielinātu savu līdzdalību Vācijas Commerzbank, tādējādi izraisot diskusijas par iespējamu apvienošanos nākotnē.

UniCredit 2024. gada septembrī iegādājās 9% Commerzbank akciju, tostarp akcijas, kas iepriekš piederēja Vācijas valdībai, kā daļu no plašākas stratēģijas paplašināt savu ietekmi Vācijas tirgū. UniCredit ir izrādījusi interesi palielināt savu līdzdalību līdz pat 29,9%, ja to apstiprinās regulatori.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru