Google vēlas, lai ASV tiesneša lēmums par lietotņu veikalu tiktu atlikts

Uzņēmums Google ir lūdzis Kalifornijas federālo tiesnesi apturēt savu tiesas rīkojumu, kas pieprasa atvērt tā lietotņu veikalu Play lielākai konkurencei.

Piektdienas vakarā tiesas iesniegumā Google paziņoja, ka ASV apgabaltiesneša Džeimsa Donato rīkojums, kas stāsies spēkā 1. novembrī, kaitēs uzņēmumam un radīs “nopietnus drošības un privātuma riskus Android ekosistēmā”. Tehnoloģiju gigants, kas ir Alphabet struktūrvienība, lūdza Donato apturēt rīkojuma izpildi, kamēr tiek iesniegta apelācija.

Uzņēmums Google ir pieprasījis apturēt ASV tiesneša nolēmumu par tā lietotņu veikala praksi. Šis nolēmums, i, attiecas uz jautājumiem, kas saistīti ar konkurenci, atbilstību tiesību aktiem un Google kontroli pār Play veikalu. Uzņēmums, visticamāk, cenšas atlikt jebkādas tūlītējas izmaiņas vai sodus, kas varētu izrietēt no nolēmuma, kamēr tas pārsūdz lēmumu.

Apgabaltiesnesis 7. oktobrī izdeva aizliegumu lietā, ko ierosināja spēles “Fortnite” veidotājs Epic Games, kas pagājušajā gadā pārliecināja federālo zvērināto žūriju, ka Google nelikumīgi monopolizē to, kā patērētāji lejupielādē lietotnes Android ierīcēs un kā viņi maksā par darījumiem lietotnēs.

Tiesneša rīkojumā teikts, ka Google ir jāļauj lietotājiem lejupielādēt konkurējošas trešo pušu Android lietotņu platformas vai veikalus un vairs nevar aizliegt izmantot konkurējošas maksājumu metodes lietotnēs. Tāpat arī aizliedz Google veikt maksājumus ierīču ražotājiem par tās lietotņu veikala iepriekšēju instalēšanu un dalīties ar citiem lietotņu izplatītājiem ieņēmumos, kas gūti no Play veikala.

Ja Donato noraida Google lūgumu apturēt aizlieguma piemērošanu, uzņēmums var lūgt Sanfrancisko bāzētajai ASV 9. apgabala apelācijas tiesai to darīt, kamēr tas pārsūdz zvērināto tiesas pamatā esošo pretmonopola spriedumu.

Google ceturtdien iesniedza paziņojumu par apelācijas iesniegšanu 9. apgabalam. T Paredzams, ka apelācijas tiesa galu galā apsvērs un pieņems lēmumu par Google apstrīdēto Donato rīkojumu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru