Ziemā nožēlosiet, ka tik maz sagatavojāt!
Sastāvdaļas:
- melone – 1 kg;
- cukurs – 1 kg 300 gr.
- 1 paciņa kvittīna (želēšanu veicinošs produkts) pēc vēlēšanās;
- 2 daiviņas citrona;
- naža gals citronskābes;
- 250 ml ūdens.
Pagatavošana”
- Meloni mazgājam, attīrām no mizas un sēklām, pēc tam sagriežam kubiņos.
- Ieberam katliņā cukuru un pielejam glāzi karsta ūdens.
- Karsējam līdz vārīšanās temperatūrai, nosmeļot putas. Vārošajam sīrupam pievienojam meloni, vāram 5 minūtes.
- Pēc tam noņemam no uguns, pievienojam citronskābi un atdzesējam.
- Atdzisušo masu liekam uz uguns un maisot vāram 5 minūtes.
- Atkal noliekam atdzist.
- Liekam atkal ievārījumu uz uguns un pievienojam kvittīna paciņu vai citu želēšanas līdzekli un citrona šķēlītes.
- Vāram 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Noņemam no uguns, uzreiz pildām sterilizētās burkās un aizskrūvējam ciet vākus.