Lūk, kāds personības tips cilvēkiem, kuri mājās staigā kaili.

Ļoti labas ziņas: ja jūs mīlat staigāt pa māju kails, tad jūs esat gudri.

Zinātnieki noskaidrojuši, ka tā tas patiešām  ir, izmantojot  “Lielā piecinieka” skalu, kura iedala cilvēkus piecās kategorijās: eksrtaversija, apzinīgums, labvēlība, neirotisms, atvērtība pret pieredzi (vai intelekts).

Bendžaminu P.  Čapmana un Lūisa R. Golberga rakstā ir izpētīti personības aspekti un tas, ko tie nozīmē. Personības izpēte pēc šīs skalas arī atbild uz jautājumiem: kādi ir ikdienas neirotiķa paradumi? Kā reaģē cilvēki ar augstu labsirdības līmeni  noteiktās situācijās? Vai pastāv korelācija starp intelektu un konkrētām vajadzībām?

LASI VĒL: Megana Mārkla pirmo reizi izgāja uz Bekingemas pils balkona un ne bez kļūdām

Izrādās, ka jā, ir gan. Cilvēki ar augstu labsirdības līmeni vairāk tiecas dziedāt dušā, cilvēki ar augstu apzinīguma līmeni mazāk mēdz ēst brokastīs kaut ko asu, cilvēki ar augsta eksrtaversijas līmeni biežāk runā pa telefonu braukšanas laikā, un, visbeidzot, cilvēkiem ar augstu intelektu vairumā gadījumu patika staigāt pa mājām bez drēbēm.

Tāpēc nākamreiz, kad kāds jās tiesās par staigāšanu pa māju, bez drēbēm, atcerieties: jūs, visticamāk, esat gudrāki par viņiem…

Avots: soulpost.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru