7 noteikumi bagātīgai tomātu ražai

3. Gurķu.

Tāpat kā gurķiem, augļi ir jānoņem laicīgi, kad tie sasnieguši vajadzīgo izmēru. Tā jūs garantēti pasargāsiet tos no brūnās puves un sniegsiet iespēju izaugt nākamajiem tomātiņiem.

4.Kniebšana.

Visām baklažānu šķirnēm un augstu augošām tomātu šķirnēm jūlija vidū-beigās nokniebiet galotnītes. Tas palielinās ražu un paātrinās augļu veidošanos.

5. Rūpes

Lielus krūmus piesieniet pie atbalsta. Vai arī pie siltumnīcas griestiem, apsienot stumbru ar lentu. Piesieniet krūmus, uz kuriem ir daudz augļu. Nedrīkst pieļaut, ka zemajos zaros esošie augļi pieskartos zemei. Apakšā noklājiet sausu sienu, zāģu skaidas vai arī salmus.

LASI VĒL: Labas gurķu ražas noslēpums: šķirnei nav lielas nozīmes, galvenais – pareizi kopt

6. Stimulēšana.

Lapotnes piebarošana lieliski stimulē jaunu augu veidošanos un paātrina nobriešanu jau esošajiem augļiem, palīdz pretoties infekcijām un slimībām. Vienu reizi sezonā ir lietderīgi apsmidzināt tomātus ar borskābes šķīdumu, bet pēc 2 nedēļām pēc tā – ar urīnvielas šķīdumu.

7. Barošana.

Augļu veidošanās laikā tomātiem īpaši ir nepieciešams kālijs. Piebarošanā izmantojiet bāli rozā kālija permanganāta šķīdumu. Ja augs jūs priecē ar savu ārējo izskatu, tad piebarojiet retāk, bet ja tam ir bālgani zaļas lapas, tas ir izstīdzējis un nav ražas, tad ar kālija permanganātu aplejiet reizi 10 dienās. Reizi mēnesī piebarojiet ar mēsliem: ja ņemat govju, tad attiecībā 1:7, ja vistu, tad 1:12. Jebkuru sastāvu izlietot rēķinot vienu spaini uz 10 – 15 augiem.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru