63 gadus veca sieviete notievēja uz pusi, un šodien viņa pastāstīs jums par saviem septiņiem noslēpumiem

Sāc tieši tagad.
“Ticiet manai pieredzei, es skaidri zinu, ka ir ārkārtīgi grūti uzsākt pirmo treniņu, vai arī ievērot veselīgu ēšanas režīmu! Bet šeit ir viens likums – “Neatliec uz vēlāku laiku! Sāc tieši tagad! Iedomājies, ka tā ir tava pēdējā iespēja! Neviens nepaliek jaunāks, bet ar vecumu kļūst arvien grūtāk sākt dzīvot veselīgi. Es sāku 59 gadu vecumā. Man liekas, ka tas ir pilnībā vērā ņemams pierādījums, ka to var izdarīt katrs! Kāpēc gan būtu jāsāk pēc nedēļas, ar nākamo pirmdienu vai ar jauno gadu? Darbojies tieši tagad!”

Sāciet veikt nelielas izmaiņas savā ierastajā dzīvesveidā.
Kad Daiena visā nopietnībā nolēma uzlabot savu figūru un veselību, viņa knapi varēja nokāpt pa savas mājas trepju telpas kāpnēm. Tieši ar šo vingrinājumu arī sākās viņas sporta dzīve – Daiena sāka vairākas reizes dienā uzkāpt un nokāpt pa trepēm. Nemanot sieviete iemīlēja braukšanu ar velosipēdu, un sieviete sāka veikt ilgstošus pārbraucienus ar velosipēdu pa pilsētas apkaimi. Jūs neticēsiet, bet šodien šī 59 gadus vecā sieviete regulāri noiet ar kājām 7.5 km, un aptuveni 30 minūtes brauc ar velosipēdu. Uzstājība ir galvenais nosacījums veiksmei!

Atrodiet vienādi domājošos – atbalstu.
Zaudējusi pirmās 50 mārciņas, Daiena pievienojās vietējam tievēt gribētāju klubiņam ar nosaukumu “Take Off Pounds Sensible”. Tikšanās vairākas reizes nedēļā, ikdienas sazvanīšanās un vēstules no citiem kluba biedriem paaugstināja sievetes motivāciju par vairākām reizēm. “Kluba satikšanās pirmdienās palīdzēja man tikt galā ar kārdinājumiem ledusskapī brīvdienās. Ja jūsu pilsētā nav tamlīdzīgas iespējas, tad sarīkojiet to paši! Atrodiet līdzīgi domājošus cilvēkus, kuri jūs sapratīs un atbalstīs”.

Pievienojiet savai ēdienkartei kaut ko jaunu
Tas ir ļoti svarīgi! Ja jums ir paradums lietot noteiktus produktus un ēdienus, kas no tiem pagatavoti, tad pagatavot sev kaut ko jaunu būs samērā saržģīti, toties tas ir ļoti svarīgi jūsu figūrai. Jūsu ēdienkartei ir jābūt dažādai! Lai arī Daiena nav jūras velšu piekritēja, ar fritētāja palīdzību viņa ir iemācījusies gatavot zivi. “Esmu iemācījusies ēst zivi. Agrāk es to negatavoju, bet tagad man ir fritētājs, kas ļauj cept zivi bez eļļas. Tagad man ļoti garšo cepta zivs” – stāsta Daiena.

Nesakiet, ka ievērojat diētu.
Kad Daiena agrāk centās ievērot uz diētu, tās nedeva nekādu nopietnu rezultātu. Lieta tāda, ka veselīgam dzīvesveidam nepieciešams tieši veselīgs dzīvesveids, un nevis mazkaloriju diēta. Sieviete sāka ēst vairāk dārzeņu, un paralēli nodarbojās ar sportu. “Kopā šīs lietas dara īstus brīnumus” – stāsta sieviete, ar pirkstu parādot uz savu vēderu.

Esiet konsekventi.
Atkal jau, spītība ir galvenais nosacījums veiksmei. Ja jūs jūtaties spēcīgs, elastīgs, aktīvs, dzīvespriecīgs, tas nozīmē, ka jūs visu darāt pareizi. Lai sasniegtu pirmos rezultātus, būs nepieciešamas no sešām līdz astoņām nedēļām. Tieši šis periods ir vissarežģītākais, bet, kad jūs redzēsiet, ka esat sākuši tievēt, doma visu pārtraukt un dzīvot savu iepriekšējo dzīvi uz visiem laikiem pazudīs no jūsu galvām.

Cīnieties ar kārdinājumiem.
Konfektes, saldējums, popkorns – tie ir spēcīgi kārdinājumi jebkuram cilvēkam. Bet es sev saku, ka tā ir tikai viena ēdienreize, bet palikt veselai – tas ir ikdienas darbs. Pieņemiet apzinātu lēmumu līdz ar katru ēdienreizi, lai varētu veikt pareizo izvēli.” – dalās Daiena.

Ievērojiet šos ieteikumus, un jūs noteikti kļūsiet labāki, skaistāki, slaidāki un veselāki! Kāpēc gan, lai nesāktu to darīt jaunajā gadā Vēlam veiksmi!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru