6 bērnu rīcības, kuras nedrīkst ignorēt

Mazie meli – tie ir nekaitīgi, bet neļaujiet bērnam mānīties pa sīkumiem, jo viņš var būtiski pārspīlēt to, kā nav. Tieksme melot rodas agri. Ja neiemācīsi bērnu laicīgi stāstīt patiesību, viņš pēc tam neuzskatīs par vajadzīgu vispār to kādam teikt, lai kas tas arī nebūtu, un pirmie cietīs vecāki. Iemāciet mazulim nebaidīties no soda par patiesību, ļaujiet viņam saprast, ka ir jābūt atbildīgam, bet slēpt savus nedarbus arī nedrīkst, jo meli var kādam nopietni kaitēt.

Ja bērns izliekas, ka jūs nedzird, viņš cenšas iekarot augstāku pozīciju. Cīņā par varu ģimenē viņš neaizvāks aiz sevis rotaļlietas un nedarīs to, ko jūs lūdzat. Tāpēc ir svarīgi, lai mazulis vai pusaudzis jūs sadzirdētu. Pārliecinieties par to, un tikai pēc tam turpiniet darīt savus darbus.

LASI VĒL: 40 sekunžu video var uzzināt, kā nolikt bērnu gulēt!

Nekad neignorējiet agresīvu uzvedību, lai ar ko arī jūsu bērns nespēlētos. Viņš nedrīkst nodarīt sāpes.

Labas audzināšanas jautājums parādīsies arī spējā apslāpēt savas vēlmes, ja bērns redzēs konfektes vai cepumus. Iemāciet mazuli vienmēr palūgt atļauju, it īpaši, ja jūs esat ciemos.

Neļaujiet pat vismazākajam mazulim būt rupjam pret jums. Neizskatās nemaz tik mīļi, kad divgadīgs mazulis sauc mammu par “muļķi”: tad iedomājieties, ko viņš runās, kad izaugs, ja laikus netiks apkarota rupja runāšana.

Avots: formulalubvi.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru