5 maz zināmi diabēta simptomi

3

Blaugznas vai sausa galvas āda.

Domāju, ka daudzi no jums būs izbrīnīti, padzirdot par to, ka blaugznu esamība, kā arī sausa galvas āda var būt cukura diabēta simptoms. Šādas saslimšanas rezultātā jūsu organisms cenšas izvadīt lieko cukuru no asinīm ar urīna palīdzību. Rezultātā pārlieku lielas šķidruma izvadīšanas dēļ dažās vietās parādās atūdeņošanās pēdas. Tas viss noved pie tā, ka veidojas nieze matainajā galvas daļā, kas izraisa neērtības un iekaisumu. Tāpat tas var izraisīt arī blaugznas.

4

Krākšana

Krākšana var būt dažādu saslimšanu vēstnesis. Tādu, kam, pēc mūsu domām, nav nekāda sakara ar diabētu. Neskatoties uz to, krākšana vistiešākajā mērā veicina diabēta parādīšanos. Tā izraisa nepareizu elpošanu, kas savukārt noved pie elpošanas muskuļu relaksācijas. Skābeklim ir arvien grūtāk nonākt plaušās, un tas izjauc glikozes metabolismu. Vienkāršāk sakot, problēmas ar elpošanu gulēšanas laikā var provocēt cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs.

5

Dzirdes problēmas

Patiesībā slikta dzirde ir viena no diabēta pazīmēm! Ļoti bieži dzirdes pasliktināšanās gadījumā cilvēks sāk domāt, ka viņa dzirde pasliktinās kāda iemesla pēc, bet cilvēki nesaista dzirdes zudumu ar cukura diabēta parādīšanos, un viss, ko cilvēks nolemj, ir nopirkt dzirdes aparātu. Ja jūs esat pamanījuši, ka slikti dzirdat, un jums vairākas reizes nākas pārjautāt, tad pastāstiet par to savam ārstam. Ir ļoti svarīgi savlaicīgi diagnosticēt iemeslu, un noteikt pareizu ārstēšanu.

6

Redzes pasliktināšanās

Diabēts izraisa izmaiņas organisma šķidrumos, kas tiešā mērā ietekmē arī redzi. Saslimšanas gadījumā un pēkšņi radušos acu problēmu rašanās gadījumā nevajadzētu uzreiz iet pie acu ārsta. Tās var būt arī īslaicīgas izmaiņas, ko izraisījusi strauja cukura līmeņa paaugstināšanās. Pirmām kārtām jums būs jāiet pie ārsta, lai atrastu iemeslus un uzsāktu savlaicīgu ārstēšanu. Nepareizas ārstēšanās gadījumā diabēts var novest pie pilnīga akluma.

LASI VĒL: 13 anomālas sliktas veselības pazīmes, kur “viss vēl ir labojams”. Jūs nekad par to neaizdomātos

Visi šie simptomi ļoti bieži tiek ignorēti, jo tos parasti saista ar citām saslimšanām.

Jums ir jāsaprot, cik nopietni tas var būt. Tāpēc, ja ir parādījušās kāda no iepriekš minētajām pazīmēm, nekavējoties vērsieties pie ārsta.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru