5 lietas, par kurām nevajag stāstīt kaimiņiem

Lielas naudas summas un dārglietas.

Mūsdienās reti, kurš mājās uzglabā lielas skaidrās naudas summas. Nav nekādas jēgas stāstīt kaimiņiem, ka jūs esat saņēmis mantojumu, vai arī vinnējis loterijā. Pat, ja starp kaimiņiem nav “sūdzētāja”, pavisam viegli var atrasties kāds, kurš uzstājīgi prasīs jums aizdot viņam naudu. Kāpēc jums tādi dialogi?

Kaitīgie ieradumi.

Katram ir tiesības savā dzīvoklī darīt to, ko viņš uzskata par vajadzīgu. Bet, ja vīrs kādu reizi kaimiņienei atzīsies, ka viņam no paģirām sāp galva, tā var kļūt par palēninātas darbības mīnu. Lieta tāda, ka kaimiņi var pavisam krasi ietekmēt jūsu dzīvi. Visbanālākā situācija: bērns nonāca slimnīcā ar kaut kādu nenozīmīgu traumu, pieņemsim, savainojās virtuvē.

Sadzīviska lieta, uzliks apsēju un izrakstīs. Bet noteikumi ir tādi, ka slimnīcai ir jāpaziņo par traumu policijai, bet policija sāk pārbaudi. Tas ir nepieciešams, lai pasargātu bērnu, piemēram, lai noskaidrotu, vai vecāki viņu gadījumā nav piekāvuši. Protams, ka policisti pirmām kārtām atnāk uz dzīvokli, aprunājas ar mammu un tēti. Bet pēc tam iet pie kaimiņiem. Kaimiņu dotie raksturojumi tiek pievienoti pārbaudes materiāliem.

LASI VĒL: Kaimiņi nosodīja “slinko” vīru, kurš vienkārši gāja blakus, kamēr viņa sieva pļāva zāli. Bet pēc tam viņi uzzināja patieso stāstu

Un tieši šeit var sanākt tā, ka kaimiņiene, atceroties faktus par kaimiņu, var bez jebkādiem ļauniem nolūkiem pastāstīt, ka viņš ir dzērājs tieši tikai tāpēc, ka vienu reizi pirms pieciem gadiem viņa redzēja kaimiņu ar pohām. Un apstrīdēt šo raksturojumu būs jau ļoti sarežģīti. Tāpēc labāk vispār neko tādu kaimiņiem nestāstīt, jo īpaši, ja jums ir bērni.

Fakti, kas kompromitē bērnus.

Pieaugušie samērā brīvi stāsta diezgan intīmas lietas no savu bērnu dzīves, uzskatot tās par mīlīgām. Bet iedomājieties, kā iespējams kaitēt dēlam-pusaudzim, ja pastāstītu viņam simpatizējošās meitenes mātei, ka dēls gandrīz vai līdz skolas laikam ir cietis no nesaturēšanas. Kāda garantija, ka sieviete šo informāciju paturēs pie sevis, bet gan neizstāstīs to meitai pie vakara tējas dzeršanas. Un viss, pirmās mīlestības un pastaigu mēnesnīcā vietā viņu sagaida apsmiešana. Kāpēc gan tā bojāt dzīvi bērnam, kad vienkārši var paklusēt.

Vispār jau sarunās ar kaimiņiem klusēšana ir zelta vērtā. Jo mazāk fakti viņiem par jums zināmi, jo mazāk iemeslu baumām un nepatīkamām situācijām.

avots: vranya.net

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru