5 lietas, ko jebkurš nesmēķētājs gribētu pateikt smēķētājam

  1. Tu od pēc dūmiem

Tas neattiecas tikai par konkrēto brīdi, kad tu smēķē, tas “staigā” tev līdzi. Pēc smēķēšanas, tu vari vienkārši uzsākt ar tuvāk esošu nesmēķētāju un viņam uzreiz būs skaidrs, ka tu esi smēķēji. Tavi mati, āda, drēbes pievelkas ar šo aromātu, kuru tu pats vairs nejūti, bet nesmēķētājam tas var šķist diezgan pretīgs. Vēl nepatīkamāk ir tad, kad nākas skūpstīties ar smēķētāju, tas noteikti bojā šo patīkamo nodarbi.

  1. Tava māja un mašīna ož

Ja tu esi smēķētājs, kurš smēķē daudz un smēķē visur, kur vien pagadās, tad arī visa tava māja un automašīna būs apsēsta ar šo aromātu. Cigarešu dūmu smaku ir ļoti grūti izvēdināt, tiem ir tendence ļoti spēcīgi “savilkties” visos audumos.

  1. Smēķēšanas pauzes

Liela daļa nesmēķējošu darbinieku parasti nav apmierināti ar to, ka cigarešu mīlētājiem ir vairāki darba pārtraukumi, kuru brīdī nesmēķētājs turpina sēdēt un strādāt. Tas ir sabiedrībā pieņemts, ka vēlme pēc cigaretes ir pietiekami labs iemesls vairākām pauzēm darba laikā.

  1. Iešana aiz smēķētāja ir ļoti nepatīkama

Ejot pa ielu, it īpaši karstā un tveicīgā vasaras dienā, tev sejā ietriecas cita cilvēka radīti dūmi. Tas viennozīmīgi izsauc negatīvas sajūtas un domas. Vienīgais ko var darīt, ir paātrināt savu iešanas tempu, aizturēt elpu un apdzīt š cilvēku. Vēl augstāku nepatikas līmeni sasniedz situācija, kad nesmēķētājs skrien un kāds viņam pa priekšu ejot smēķē. Tas viennozīmīgi ir iemesls sprintam.

  1. Nekas no šīs atkarības nešķiet pievilcīgs vai stilīgs

Imidžs nav jāuzlabo ar cigaretes palīdzību. Ja smēķētājam ir problemātiski uzsākt sarunas ar cilvēkiem, tad cigaretes dalīšana bieži vien tiek uzskatīts kā labs risinājums. Tas liek aizdomāties, kā nesmēķētāji ir iztikuši bez komunikācijas “palīga” visus šos gadsimtus?

dzent

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru