5 dizaineru idejas vasarnīcām, kas nekad nenoveco

3. Granīta akmentiņi zem kājām

Granīta akmentiņi tik ļoti iederas lauku mājas dizainā. Neskatoties uz to, ka šis akmens ir dārgs, lauku māju īpašnieki uzstājīgi vēlas staigāt tieši pa to. Kaut gan nepavisam ne sliktāk neizskatās arī smilšakmens. Starp citu, tieši smilšakmens iederās lauku kantrī stilā – necils, bet ērts.

4. Lampiņas uz mūžu, vai uz sezonu

Moderni gaismekļi krūmiem vai lampiņas, gluži kā no Andresena pasakām, arī ir slavas augstumos. Tikai tos vajag izvēlēties ļoti uzmanīgi.

Lētie plastmasas gaismekļi līdz pusotra metra garuma lai arī nav dārgi, bet savu izsaktu tie zaudēs jau pēc pāris sezonām – tie tiek pārāk pakļauti laikapstākļiem.

Dārgākas lampiņas var izrādīties vēl sliktākas par plastmasas. Tās taisītas no pulverveida metāla, kas ir trausls, kā stikls – no jebkāda neuzmanīga trieciena tāds gaismeklis sabirs sīkās lauskās.

Visilglaicīgākie un dārgākie – sākot no 105 eiro. Tas jau ir īsts metāls, klasika un aristokrātija.

5. Lapenei nepieciešama vieta

Vēl viens ainavu arhitektūras kaprīzais elements – lapene. Tai arī jābūt ieturētai mājas kopējā stilā. Ja akmens, tad arī lapenei jābūt klasiskai, koka – attiecīgi guļbaļķu. Turklāt tai nepieciešama gandrīz tikpat, cik pašai mājai.

Var, protams, nolikt šo kaprīzo konstrukciju arī sešos simtos. Bet šajā gadījumā labāk to pilnībā apslēpt ar vīteņiem vai vīnogām. Tad tā kļūs par daļu no dārza. Un arī atpūsties tādā ēnainā vietā būs ļoti ērti.

Starp citu

Strūklaka var sabojāt iespaidu

Jo lielāka un apjomīgāka strūklaka, kādu vēlaties uzstādīt mājas priekšā, jo sliktāk tā iederēsies kopējā ainavā. Strūklaka ir tas elements, kas nenoliedzami piesaista uzmanību. Turklāt šī konstrukcija pasvītro mājas vai dārza trūkumus. Ideālā variantā mājas projektēšanas gaitā nepieciešams sākotnēji izveidot projektu un izdomāt kompozīciju ar strūklaku.

Ja arī izlēmāt būvēt tieši strūklaku, bet nevis, teiksim, nelielu ūdenskritumu (tas ideāli iederas ainavā), tad atvēliet tai atsevišķu stūrīti kaut kur tālāk no mājas. Lai tur saimniekotu tikai pati strūklaka.

Rūķīši vairs nav modē

Nesen tik populārās spilgtās pasaku tēlu figūriņas, kas skatās no krūmu apakšas, vairs nav modē. To vietā stājušās ezīšu vai varžu skulptūras dabīgā krāsojumā un izmērā.

Modē ir arī viltotās skulptūras. Bet, ja maza dzels figūriņa būs vēl arī mini-strūklakai, tad jūs būsiet īsta stila ikona.

Bet mēs ar jums neatvadāmies, nāciet vēl!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru