Cepti āboli ar karameli
Sastāvdaļas:
- 2 vidēja izmēra āboli
- 3 ēdamkarotes brūnā cukura
- Karamele
- Kanēlis
- 1 ēdamkarote miltu
- 2 ēdamkarotes sviesta
Pagatavošana:
- Sagrieziet ābolu uz pusēm un attīriet no serdes.
- Izveidojiet apļveida iegriezumus, kuros ieberiet cukuru. Ābola vidusdaļā ielieciet īrisa gabaliņu.
- Lieciet ābolu cepeškrāsnī 10 minūtes.
Karaliskais deserts ir gatavs!
Āboli ar karameli un krējuma sieru jeb krēmsieru
Sastāvdaļas:
- 1 vidēja izmēra ābols
- 220 g krēmsiera
- Karameļu mērce
Pagatavošana:
- Ābolu sagrieziet šķēlītēs un skaisti izklājiet uz šķīvja.
- Krēmsiera gabaliņu aplejiet ar izkausētu karameļu sīrupu.
- Apberiet ar sasmalcinātiem īrisiem. Tāds gardums!
Ābolu un karameļu sangrija
Sastāvdaļas:
- 4 āboli
- Ābolu sidra pudele
- ¼ glāze karameļu sīrupa
- 1 baltvīna pudele
Pagatavošana:
Sajauciet ābolu sidru kopā ar baltvīnu, pievienojiet ābolu daiviņas un karameļu sīrupu. Ābolu un karameļu sangrija ir gatava!
Ābolu un karameļu salikums ir viens no labākajiem. Noteikti neaizmirstiet dalīties ar šīm receptēm arī ar citiem!