4 skaidras pazīmes, ka cilvēkam šodien būs insults

Insulta simptomi un pazīmes

Insults tikai liekas pēkšņš. Vienmēr atradīsies viens vai vairāki insulta simptomi, kas signalizē ķermenim par to, ka ar to drīz notiks kaut kas slikts. Vienkārši cilvēks, kurš nav radis ieklausīties sevī, var vienkārši tos palaist garām.

Ja tev ir padzīvojuši radinieki, tad tālāk dotā informācija būs ārkārtīgi svarīga. Izlasi un atceries šīs četras pazīmes, pēc kurām var noteikt, vai cilvēkam būs insults, un vai viņam ir jāsniedz medicīniskā palīdzība.

  1. Palūdz cilvēkam, par kuru tev ir aizdomas, ka tas atrodas pirmsinsulta stāvokli, vienkārši pasmaidīt. Dažreiz tas mēdz būt sarežģīti, un te noderēs pierunāšana, piemēram:” Pasmaidiet skaistai sievietei”. Tas ir noteikti tā vērts! Cilvēks ar insultu pasmaidīt nevarēs, vai arī varēs ar lielām grūtībām, rādot šķību smaidu.
  2. Palūdz cilvēkam, kurš nupat kā nokritis,it kā paklūpot, izrunāt garu, skaidru frāzi. Tai obligāti nav jābūt sarežģītai, galvenais, lai tā būtu garāka par trim vārdiem. Piemēram, tādu: “Es aizķēros pats aiz savām kājām un nokritu, bet tagad ar mani viss ir kārtībā”. Cilvēks pirmsinsulta stāvoklī nav spējīgs skaidri izrunāt garu frāzi.
  3. Palūdz cilvēkam, kurš jūtas savādi, pacelt rokas virs galvas. Ja viņam drīz būs insults, tad viņam neizdosies veikt pat tādu vienkāršu darbību, bet, ja izdosies, tad tikai daļēji.
  4. Palūdz cilvēkam, kuram kļuvis slikti, izbāzt mēli. Dažreiz nākas to pirmo izvilkt – daudzi cilvēki kautrējas un jūtas neērti. No insulta cietuša cilvēka mēle būs izliekta.

Ja tu atklāj vecam cilvēkam vismaz vienu no šīm pazīmēm, tad steidzīgi ved viņu uz slimnīcu. Izsauc ātro palīdzību, brīdini mediķus par esošo situāciju. Viņi skaidri zina, kas ir jādara.

Ir pāris pazīmju, kuras cilvēki pamana, vēl pirms viņu stāvoklis sāk ievērojami pasliktināties. Pie šīm pazīmēm var iekļaut pirkstu vai visu ekstremitāšu nejūtīgums, galvas griešanās, galvassāpes, spēcīgu sliktu dūšu un asu vienas vai abu acu redzes pasliktināšanos.

Tava uzstājīguma rezultāts var izglābt tuva cilvēka dzīvību. Vai nepazīstama. Kāda vispār starpība, ja cilvēka dzīvība ir nenovērtējama lieta.

Redakcijas padoms

Padalies ar šo rakstu ar visiem saviem draugiem un draudzenēm sociālajos tīklos. Statistika vēsta, ka šī informācija ir nepieciešama katram desmitajam cilvēkam. Informēts – nozīmē apbruņojies.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru