26 pieejamas idejas mājai, kas robežojas ar ģenialitāti

Lai dzīvoklis izskatītos stilīgs un būtu mājīgs, nav obligāti jātērē daudz naudas. Pietiek ar vienkāršiem, bieži lietojamiem materiāliem, nedaudz fantāzijas un galvenais – vēlmes pēc pārmaiņām. Un, protams, var arī nošpikot  interesantas idejas mājas interjera uzlabošanai.

Kas tad būtu jādara, lai lēti un gaumīgi iekārtotu interjeru.

Izmanto lentas riņķu un savilcēju vietā

Loga izskatu var atdzīvināt ar krāsainu lentu palīdzību. Izskatās svaigi, gaisīgi un oriģināli.

Atjauno aizkarus ar apmales palīdzību

Atjaunot aizkarus, tos nemainot, var ar interesantas apmales palīdzību. Apmalītes var gan līmēt ( kā šajā gadījumā ar dzeltenajiem bumbulīšiem), gan piešūt dekoratīvas apmales ar dažādiem ornamentiem. Šādu dekora veidu ir tik daudz, ka katrs var atrast sev ko piemērotu.

Apglezno puķu podus

Ja doma ir atjaunot logu, tad nevajadzētu aizmirst arī par puķu podiem. Un kāpēc gan tos neapgleznot! Viss kas ir vajadzīgs – daži vienādu toņu puķupodi, nedaudz krāsas un jūsu fantāzija.

Uzzīmē zīmējumu uz lampas ar marķieri

Nedaudz pacietības un marķieris, ar  kuru var zīmēt uz dažādām virsmām – un mūsdienīga lampa ir gatava.

Dekorē stāvlampu ar ikdienā lietojamiem materiāliem

Noslēpt neestētisku galda lampas kāju var ar pavisam parastiem zariņiem. Bet stāvlampu var aptīt ar linu virvi.

Pulkstenis – roku darbs

Oriģinālus sienas pulksteņus, pēc labākajiem dārgo veikalu dekoru paraugiem, var uztaisīt mājās dažu stundu laikā. Tas nav tik sarežģīti, kā sākumā šķiet. Pulkstenis kā  skolas tāfele, vai pin –up stilā.

Ierīko vecajā bufetē īstu mini bāru

Trauku skapju ēra ar smalkiem kristāliem neatgriezeniski palikusi pagātnē. Taču  pašas bufetes daudziem vēl palikušas.  Un kāpēc gan nokalpojušo mēbeli nepārvērst mūsdienīgā mājas mini bārā (un  ne tikai alkoholiskajiem dzērieniem). Šeit ir sanācis ļoti labi.

Izmanto stūra plauktus

Virtuve  ir tā vieta mājās, kur vienmēr pietrūkst vietas, lai arī kāda izmēra tā būtu. Tieši tāpēc, tur, kur nav vietas lieliem skapjiem, lieliski iederēsies šie plauktiņi.

Izgatavo papildus plauktiņu garšvielām

Vietas virtuvē aizvien nepietiek ne tikai telpā, bet arī skapīšos. Lielisks risinājums – speciāls plauktiņš garšvielām. Un to viegli uztaisīt paša rokām.

Izmanto skapīšu durvis

Virtuves skapīša durvju iekšpuse var kļūt par lielisku “plānotāju” dažādiem sīkumiem. Ir daudz variantu, kā izveidot  vietu sīkumu glabāšanai.

Pielīmē žurnālu turētāju

Šis vienkāršais plauktiņš palīdzēs sakārtot kulinārijas grāmatas un žurnālus un tie vienmēr būs pa rokai. Parasti mēbeļu sānu malas stāv  tukšas, tad kāpēc gan tās neizmantot.

Uzlīmē auduma tapetes uz durvīm

Ar ziedu raksta audumu un līmes, kas taisīta no kukurūzas cietes var oriģināli izdekorēt  garlaicīgās durvis.  Šādas “tapetes “ ir viegli noņemamas, un kad zīmējums ir apnicis to viegli var notīrīt un uzlīmēt jaunu.

Izkrāso paklāju pie ārdurvīm neparastās krāsās

Paklājiņš pie ārdurvīm arī var būt interesants.  Atliek tikai to nokrāsot  košās, neparastās krāsās.

Uztaisi paklāju vannas istabā no dabīgiem materiāliem

Korķis – lielisks dabas materiāls, kurš ātri žūst un lieliski saglabā siltumu. Uz šāda paklāja būs patīkami kāpt basām kājām.  Un tā izveidošana no vīna pudeļu korķiem, liks atcerēties daudzus patīkamus un labus notikumus.

Piekar sienas rotājumu

Lielisks variants tukšas sienas dekorēšanai var būt dažādas mīļas lietas, piemēram vecas atklātnes. Arī  vīna korķi šeit var noderēt.  Šādu rotājumu var izmantot arī kā organaizeru fotogrāfijām vai zīmītēm.

Uztaisi fotoizstādi

Foto albumi – ļoti laba lieta, taču par dažām fotogrāfijām  gribās priecāties katru dienu. Ja tās pareizi noformē, fotogrāfijas var kļūt par brīnišķīgu rotājumu tavā interjerā.

Pieliec durvīm krāsainu akcentu

Šī ideja lieliski noder, ja gribās kaut ko atsvaidzināt interjerā, taču negribās neko mainīt kardināli. Šāds risinājums der arī īrētā dzīvoklī, jo vienmēr var atgriezt tā kā bija.

Nokrāso veco linoleju

Tieši vecā linoleja dēļ virtuvē vai vannas istabā pat simpātisks interjers izskatās noplucis un lēts.  Palīgā nāks mūsdienīga akrila krāsa, ar visdažādākajiem toņiem.

Pārvērt galda plauktu par piekaramo

Bieži vien uz galda nepietiek vietas dažādiem  sīkumiem.  Šādā gadījumā galda plauktiņu var viegli pārvērst par sienas un vēl saliekamu.  Tas ne tikai palīdzēs sakārtot vidi, bet arī izdaiļos to.

Izdekorē drēbju pakaramos

Lieliska ideja, ja izmanto atvērta tipa skapi.  Un pat, ja drēbes glabā  skapī ar durvīm, tādi pakaramie priecēs ik reizi, kad tos paņemsi rokās.

Ievieto tukšajā stūrītī mazu grāmatu plauktu

Šādi mazi stūrīši, kur nekas neietilps, bieži vien atrodas koridoros.  Šo telpu var izmantot, ievietojot mazu grāmatu plauktu, ko var pagatavot no lētiem materiāliem un tas nemaz nav sarežģīti.

Uztaisi aizsargplāksni virtuvei no kartes

Aizsargplāksni virtuves sienai var uztaisīt praktiski no visa kā. Piemēram var izmantot karti. Tikpat labi derēs arī dekupāžas papīrs, salvetes ar rakstu, veci žurnāli. Darbam nepieciešams plāns finieris pamatam, līme un laka nostiprināšanai.

Pieliec gleznas taisni, izmantojot papīru un skoču

Lai gleznas pie sienas pieliktu pareizi un rūpīgi, izveido maketu iedomātajai kompozīcijai, izmantojot papīru un skoču.

Gleznām izmanto shēmas

Svarīgi gleznas pielikt ir ne tikai taisni, bet arī pareizi.  Tad siena izskatīsies kā viens vesels, nevis kā  dažādu attēlu salikums.

Ieklāj paklāju pareizi

Pareizi ieklāts paklājs piešķirs interjeram  pievilcību. Reizēm pietiek tikai pārbīdīt mēbeles, ja tās ir pārāk plaši izvietotas. Starp citu – istaba izskatīsies lielāka, ja paklājs būs vienkrāsains, nevis ar košiem lieliem ornamentiem.

Uztaisi izbīdāmo plauktu aiz ledusskapja

Vietu aiz ledusskapja vai gāze plīts var izmantot ar jēgu, ja iebūvē tur izbīdāmo plauktu. Protams, tā nav pati vienkāršākā ideja, toties rezultāts priecēs ilgi.

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru