22 garšīgu, vieglu un oriģinālu uzkodu idejas

Ja kāds grib patiesi iespringt, es dodu recepti uzkodu ruletei. Ticiet man, tas ir ļoti garšīgi.

Rīvējam bļodā 200 grami cietā siera, pievienojam 200 grami krabju nūju, 5 olas, 150 gramus majonēzes, 5 ēdamkarotes miltu, piena pilienu, lai iegūtu bieza krējuma konsistenci. Uz cepešpannas uzliekam maisu cepšanai (sagriežam to, lai nokarātos pa malām), ieziežam ar augu eļļu – izlejam uz tās maisījumu un cepeškrāsnī uz 5 – 10 minūtēm (uzmanām, gatavojas ļoti ātri, uzmet burbuļus, un izņemam). Kamēr gatavojas pamatne, ieslēdzam fantāziju – iekšā varat ielikt jebko – sieru, saberztu ar ķiplokiem, malto gaļu ar zaļumiem, vārītas olas, olīves un t.t. Izvelkam savu uzceptu masu, pa augšu liekam to, ko pagatavojām pildījumam, un sarullējam ruleti. Atstājam līdz pilnīgai atdziest. Ja ieliekam malto gaļu, tad ievietojam cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm. Sanāk šādi.

Pievienojam kausētam sieram vairāk zaļumu un daudz ķiploku – iesmērējam ar šo saceptu pamatni – ļoti garda uzkoda!

Siļķe, kur tad bez tās? Un to var noformēt ļoti skaisti.

Ļoti iesaku siera bumbiņas – tas ir fantāzijas plašums – bumbas ar zivīm, gaļu, zaļumiem. Galvenā sastāvdaļa – kausētas siera ar ķiplokiem, klāt pievienojam jebko, apviļājam paprikā, sasmalcinātos riekstos, vai varam izdomāt ko citu.

Labi būtu, ja mājās būtu tartaletes – gan skaisti, gan garšīgi – iekšā, atkal, kas jūsu dvēselei patīk. Paņēmām, piemēram, bundžu zivi eļļā, samaisām ar zaļumiem, vārītu olu, ķiploku un garšvielām, saliekam uz tartaletēm – gatavs

Nav tartalešu? Vai čipsi ir? Saliekam uz vislielākajām čipsiem visādus maisījumus – sieru ar ķiplokiem, dārzeņus ar zaļumiem un sieru utt.

Nav arī čipsu? Vai sāļie cepumi ir? Nē? Un gurķis ir? Līdzšinējais darbības algoritms – sajaukt, izlikt, izrotāt.

Vispār nekā nav? Vai sīpoli ir? Griežam gredzenos, iemērcam olās, miltos (sajaucam ar garšvielām) – apcepam.

LASI VĒL: Vairāk kā piecpadsmit idejas jūsu svētku galdam. Šoreiz noformēsim gaļas plati

Te vispār ir skaistums, vai ne?

avots: daybook.info

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru