2018. gada 9. septembris uz valsts robežas un valsts iekšienē

Svētdien, 9. septembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 45 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 27 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

• Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienai Krievijas pilsonei, jo ārzemniecei nebija derīga ceļošanas dokumenta, Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 5 personām – 4 Lietuvas un 1 Krievijas pilsonim.

Transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas pārkāpumus konstatējušas 13 personām – 6 Krievijas, 4 Baltkrievijas, 1 Latvijas, 1 Lietuvas un 1 Vācijas pilsonim.

Papildu informācija:

Kristīne Pētersone,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore,

tālrunis 67075739, mob. 28364592,e-pasts:[email protected]

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru