
Katra saimniecīte zina, kā izdarīt tai, lai pīrāgs nepieliptu pie cepešplāts vai formas. Šodien mēs nolēmām parādīt divas vienkāršas, bet ļoti svarīgas viltības, jo, kā zināms, atkārtošana – zināšanu māte.
Ņemam formu, kurā mēs taisāmies cept kaut ko garšīgu.

Visvienkāršākais veids, kas ieekonomēs laiku – tā ir izsmidzināmā eļļa. Rūpīgi izsmidzinām eļļu pa visu formas iekšējo virsmu.

Formā iekšā liekam pergamenta papīra lapu. Tagad jau nu noteikti nepiedegs!

Paņēmiens Nr. 2: ņemam formu.

Sagatavojam gabaliņu sviesta un nedaudz miltus.

Iesmērējam ar sviestu formas iekšējo virsmu.

Rūpīgi apberam sviestu ar miltiem.

Vienmērīgi izvietojam miltus.

Gatavs! Tagad neviens pīrāgs nepiedegs!


