Ēdiet ābolu no augšas uz leju. Daudzi nekad nepievērš uzmanību tam, ka ābola neēdamā daļa atrodas tikai pašā augļa apakšējā daļā.
Ar salmiņa palīdzību ir iespējams atbrīvoties no zemenes zaļās daļas
Apberiet arbūzu ar sāli, lai panāktu, ka tas kļūst daudz saldāks. Tikai esiet uzmanīgi un neberiet pārāk daudz sāls – sāciet ar mazām devām.
Tāpat iespējams pastiprināt arī ananāsa garšu – ar sāli un pipariem!
Ja ar pārtikas plēvi aptīsiet banānu ķekara savienojuma vietas, tad tie daudz lēnāk nogatavosies
Starp citu, banānu tīrīšana, sākot ar kātiņa galu, ir daudz vienkāršāka. Tādā veidā melnais banāna galiņš paliek pašā apakšā.
Sagrieziet apelsīnu vai mandarīnu no sāniem, lai pēc tam to vienkārši atritinātu vaļā
Kivi var vienkārši pārgriezt uz pusēm un ar karoti izņemt ārā
Pirms grasāties no laima vai citrona izspiest sulu, ielieciet tos uz 10 sekundēm mikroviļņu krāsnī – šādi iespējams paātrināt procesu
Viegls veids, kā noteikt arbūza gatavību – palūkojoties uz arbūza “vēderiem” jeb pašu apakšējo daļu. Ja tā ir dzeltena – arbūzs ir nogatavojies, ja balta – vēl nav.
Ananāsiem šis process ir vēl vieglāks – ja lapiņas pašā centrā viegli nāk ārā, tad ananās ir gatavs.