12 vieglas uzkodas, kas jūs nodrošinās ar enerģiju visas dienas garumā

✔Dabīgā tumšā šokolāde. Ja jūs esat saldummīlis, tad dabīgā tumšā šokolāde pavisam noteikti apmierinās šo tieksmi, un tā ir labāka par deserta uzkodām, kurās ir rafinētā ciete, kas bojā vitamīnus, kas tik ļoti nepieciešami enerģijas iegūšanai. Bet tā kā šokolāde sastāvā ir cukurs, tad vēlams ierobežot šokolādes lietošanu līdz aptuveni 57 gramiem dienā.

✔Ķirbju sēklas. Šīs sēkliņas ir burtiski krātuve ar tādiem minerāliem kā magnijs, dzelzs un kalcijs, K vitamīnu un olbaltumvielām. Esiet droši, ķirbju sēklas apmierinās jūsu tieksmi uzkost, kad jums būs nepieciešams paaugstināt savas darbaspējas.

✔Burkāns. Burkānā ir liels daudzums šķiedrvielu, tāpēc tas būs lielisks, kraukšķīgs veids, kā apslāpēt savu lielo izsalkumu, tajā pašā laikā neaizmirstot par veselīgu ēšanu.
✔Dārzeņu biezzupa.  Tas ir nepieciešamais dārzeņu daudzums, un jūsu ķermenis pavisam viegli var uzsūkt pieejamās uzturvielas, neiztērējot enerģiju to sadalīšanā.
✔Auzu putra. Pamēģiniet ēst no rītiem auzu pārslu putru, un pēc 25 minūtēm apēst kādu augli. Uzberiet putrai kanēli vēl veselīgākam un smaržīgākam ēdienam.

✔Zaļie salāti. Zaļie salāti ir pilni ar vitamīniem un minerāliem, kuri samērā ātri tiek sagremoti, tāpēc jūs sajūtat, kā uzpildāties ar enerģiju.

✔Ananāss. Ananāss viegli tiek uzsūkts,  un tas satur fermentu bromelainu, kas veicina gremošanu un tam piemīt attīrošas īpašības. Atkal jau, neaizmirstiet ēst ananāsu tukšā dūšā un nejauciet to kopā ar citiem produktiem.

✔Zāļu tēja. Jūs varat izdzert zāļu tēju, ja negribat ēst pa nakti, no rīta vai dienas vidu. Tikai pārliecinieties, ka tajā nav kofeīna.

✔Žāvētas vīģes. Žāvētas vīģes pārsteidzoši labi attīra asinis. Pārliecinieties, ka jūsu izvēlētais ražotājs nepievieno tām cukuru un citas piedevas. Vīģēs ir pietiekoši daudz cukura, tāpēc ieteicams ierobežot porcijas lielumu ar pāris gabaliņiem.

Avots: VK.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru