11 ikdienas lietas, par kuru nozīmi mēs pat nenojautām

Kāpēc kabatās vajadzīgas kniedes

2

Sākotnēji džinsus ražoja kā izturīgu darba apģērbu ogļračiem un zelta meklētājiem. Bet drīzumā atklājās viena problēma: smago izrakteņu un instrumentu dēļ kabatas neizturēja un plīsa pa šuvēm. Lai to novērstu, tika izgudrotas kniedes.

Kāpēc skavotājā ir šī detaļa

3

Skavotājs “parastajā” režīmā skavo dokumentus ar tajā esošajām skavām. Ja pagriezīsiet sudrabaino platformu par  180°, tad skavas lieksies uz augšu. Tas domāts īslaicīgai dokumentu saskavošanai, lai vēlāk būtu viegli skavu izņemt, nesabojājot dokumentus un pirkstus.

Kāpēc ruletes galā ir atvērums un zobiņi4

 

Atvērums ir paredzēts tam, lai varētu nostiprināt lentu aiz skrūves vai naglas, un izmērītu attālumu.

5

Bet zobiņi palīdzēs veikt atzīmi mērījumu laikā, ja pie rokas pēkšņi nebūs pildspalva vai zīmulis.

6

Kāpēc ir nepieciešams atvērums piekaramo atslēgu zemākajā daļā

7

Kā likums piekaramās atslēgas tiek izmantotas uz ielas, un caur šo atvērumu izlīst ūdens, kas nonāk atslēgā ar lietus ūdeņiem, pretējā gadījumā iekša esošais mehānisms sarūsētu. Tāpat caur to ir ērti iesmērēt atslēgu.

Kā uzzināt, vai telefonā nav nonācis ūdens8

 

Uz daudzām baterjām ir ierīkoti speciāli mitruma rādītāji – neliels kvadrātiņš vai aplītis, kas maina krāsu no gaišas uz sarkanu, kad baterijā iekļuvis mitrums.9

 

I-Phone viedtālruņos sākot no I-Phone 5 tas atrodas SIM-kartes savienotājā. Lai labāk saskatītu rādītāju pēc saskares ar mitrumu, var izmantot palielināmo stiklu ar apgaismojumu, vai arī mainīt ierīces apgaismojuma leņki, kamēr rādītājs kļūst labi redzams.

 

Kāpēc uz klaviatūras F un J burtiem ir izvirzījumi

10

Tie nepieciešami rakstības ērtībām: izmantojot aklu desmit pirkstu metodi, šie taustiņi ir bāze, uz tiem tiek izvietoti rādītājpirksti.

Kā pareizi noplēst līmlapiņas

11

Ja līmlapiņas noplēš no apakšas, tad maliņa saritinās un līmlapiņa pēc kāda laika atlīp. Lai kaut kas tamlīdzīgs nenotiktu, līmlapiņa jānoplēš no sāna, paralēli līmējošajai daļai.

1213

Kāpēc Iphone vajadzīgs šis atvērums

14

Atvērums aizmugurējā panelī starp kameru un zibspuldzi – ir otrs mikrofons. Un tas nepieciešams tādēļ, lai cīnītos ar apkārtējiem trokšņiem un attīrītu mūsu runu no svešas izcelsmes trokšņiem sarunas laikā.

Kāpēc uz ķiploku spiedes ir caurums

15

Tā ne tikai ir ķiploku spiede, bet arī ķiršu kauliņu izspiešanas ierīce. Atvērumā, kas izvietot roktura galā, tiek ielikti ķirši. Kad prese tiek saspiesta, tiek izspiests kauliņš.

Kāpēc pudeļu apakšā ir padziļinājums16

Šo padziļinājumu sauc par punkti, un ir vairāki iemesli, kāpēc tas ir vajadzīgs:

  • Agrāk speciālas aparatūras trūkuma dēļ bija grūti izgatavot pudeli ar plakanu apakšu, un nācās izejmateriāla sānus ar pūšanas tehniku “labot” pudeles iekšpusē. Tas tā iegājās un kļuva par sava veida tradīciju.
  • Ilgstošas turēšanas gadījumā vīnā veidojas nosēdumi un savācas tieši padziļinājumā ap puntu un tur paliek arī tad, kad vīns tiek liets glāzēs.
  • Šampānieša un dzirkstošā vīna pudelēs tas izplata spiedienu pudeles iekšpusē, samazinot slodzi uz “šuvi” starp pudeles sieniņu un apakšu.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru