Samazināsies holesterīna līmenis
Augsts holesterīna līmenis asinīs var būt saistīts ar jūsu gēniem, taču nav izslēgts, ka sarkanās gaļas nelietošanas rezultātā holesterīna līmenis arī varētu krasi nokristies.
Samazināsies risks saslimt ar vēzi
Tas saistāms tikai ar pāris vēža veidiem (galvenokārt, resnās zarnas un zarnu vēzi). Paaugstināts piesātināto tauku daudzums organismā palielina iekaisuma iespēju. Zinātnieki ir pārliecināti, ka vielas, kas liek sarkanajai gaļai būt tik ļoti sarkanai, var izraisīt kancerogēnu savienojumu veidošanos organismā. Turklāt, kad sarkanā gaļa tiek pagatavota augstā temperatūrā, tajā izstrādājas savienojumi, kas var izraisīt zarnu vēzi tiem cilvēkiem, kam ir šāda ģenētiska nosliece.
Samazināsiet arī citu slimību risku
Šoreiz runa ir par sirds un asinsvadu slimībām. Starp citu, pierādīts, ka bieža sarkanās gaļas lietošana uzturā var izraisīt Alcheimera slimību, ja cilvēkam ir šāda ģenētiskā nosliece.
Uzradīsies daudz vairāk enerģijas
Pētījumos tika pierādīts, ka pārlieku daudz sarkanās gaļas uzturā var palielināt estrogēna līmeni, kas, savukārt, izraisa hormonu disbalansu un spēku zudumu.
Jūs palīdzēsiet apkārtējai videi
Varētu šķist, ka viens cilvēks nav spējīgs neko izmainīt, bet jūs maldāties. Iedomājieties, cik daudz resursu tiek iztērēti, lai nodrošinātu jūsu potenciālās pusdienas.
Jūs varēsiet kontrolēt olbaltumvielu daudzumu organismā
Sarkanajā gaļā ir ļoti daudz barības vielu, taču vienmēr jāatceras – kas par daudz, tas par skādi. Ja uzturā lietosiet pārāk daudz olbaltumvielu, tas arī agri vai vēlu atspoguļosies jūsu veselības stāvoklī. Ir jāspēj kontrolēt uzturā uzņemamo barības vielu daudzumu, lai nenodarītu pāri savai veselībai.
Kā redzat, ir ļoti daudz plusu, kurus iespējams iegūt vien neēdot sarkano gaļu. Tagad tā ir jūsu izvēle – atteikties no sarkanās gaļas vai nē.
Dalieties arī ar citiem lasītājiem!